Μάζευε κι ας είναι και ρώγες, λέει ο σοφός λαός. Πόσω μάλλον, αν οι ρώγες είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αναφέρομαι στα χρήματα που επιστρέφουν στο ελληνικό Δημόσιο τόσο ο Αντώνης Κάντας όσο και ο Γιώργος Καμάρης.

Για την ακρίβεια, τα 10,1 εκατ. ευρώ που προέρχονται από τον Κάντα έχουν πιστωθεί ήδη στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οσονούπω αναμένονται και άλλα 7,5 εκατ. που θα επιστρέψει ο Καμάρης. Αν συνεχιστούν οι εν λόγω αποκαλύψεις, βλέπω να γεμίζει ο κουμπαράς του Χρήστου Σταϊκούρα.

Μένω στο οικονομικό επιτελείο, καθώς πληροφορούμαι ότι χθες ακόμη ένα σοκ περίμενε πολλούς φορολογουμένους που επιχείρησαν να πληρώσουν τον ΦΠΑ μέσω web banking. Πατώντας τη σχετική επιλογή του ΦΠΑ στις ιστοσελίδες των τραπεζών οι φορολογούμενοι ανακάλυψαν με τρόμο ότι τους έβγαινε να πληρώσουν… δισεκατομμύρια ευρώ. Γρήγορα ο πανικός μεταδόθηκε στο σύστημα, εξού και ο Χάρης Θεοχάρης –ο οποίος σας έλεγα ότι είναι στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό –μαζί με τον γενικό γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Χάρη Τσαβδάρη έδωσαν τις απαραίτητες τεχνικές διευκρινίσεις μέσω twitter. Προχωρημένα πράγματα…