Με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τα αίτια, από το βραχυκύκλωμα έως τον εμπρησμό, συνεχίζονται οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη μεγάλη φωτιά που προκάλεσε πανικό στο Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αφού η προσέγγιση στο χώρο που ξέσπασε η φωτιά δεν ήταν εύκολη χθες, ενδέχεται να έχουν γίνει στάχτη φάκελοι ασθενών και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, μέχρι αρχεία από διαγωνισμούς προμηθειών. Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες περίπου στις 2.30 το μεσημέρι στο δεύτερο υπόγειο του κτιρίου.

Για ώρα στους ορόφους του νοσοκομείου η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική εξαιτίας πυκνών καπνών, ενώ προκλήθηκε αναστάτωση σε ασθενείς και προσωπικό.Λόγω της ιδιαιτερότητας στην επιχείρηση κατάσβεσης επενέβησαν 30 άνδρες της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν τουλάχιστον 19 οχήματα και για προληπτικούς λόγους και κλιμακοφόρο. Επενέβη ακόμα και ομάδα από 6 ειδικά εκπαιδευμένους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ.

Τα υλικά που υπήρχαν στο δεύτερο υπόγειο και η διαμόρφωση του κλειστού χώρου έκαναν την πυρκαγιά να λάβει αμέσως διαστάσεις και να επεκταθεί, αναπτύχθηκε θερμικό φορτίο και ο χώρος γέμισε από πυκνούς καπνούς.

Στους ορόφους του νοσοκομείου προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση χωρίς να χρειαστεί να δοθεί εντολή για εκκένωση χώρων του νοσοκομείου. Αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπήρξε κίνδυνος για τους ασθενείς ή για το προσωπικό, λόγω των καπνών κάποιοι ασθενείς μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια του προσωπικού σε άλλες, προστατευμένες πτέρυγες.