Ταχείες αναμένονται από δικαστικής πλευράς οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφού την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει ο κύκλος των απολογιών, ενώ αναμένεται η έκδοση στην Ελλάδα του πρώην προέδρου του ΤT, Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως έχει διαφανεί από δηλώσεις του, ο κ. Φιλιππίδης φαίνεται αποφασισμένος να καταγγείλει τη διαδικασία, ενώ χαρακτήρισε το πόρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου «διάτρητο», υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει στην ουσία θέμα».

Μιλώντας στο Mega τηλεφωνικά μετά τη σύλληψή του, o κ. Φιλιππίδης δήλωσε: «Από την πρώτη ημέρα ήμουν στην Κωνσταντινούπολη, είχα πάρει την Ολυμπιακή, ελληνική εταιρεία, και ήρθα στην Τουρκία. Δεν είχα κρύψει καμία κίνηση», ενώ είπε ότι στην Κωνσταντινούπολη μετέβη την 3η Ιανουαρίου.

«Θα πήγαινα μετά στο Ντουμπάι και στη Μανίλα. Όταν βγήκαν τα εντάλματα παρέτεινα την παραμονή μου στο ίδιο ξενοδοχείο για τέσσερις ημέρες, προσπάθησα και έφερα κάποιους ανθρώπους από το Ντουμπάι και έκανα ραντεβού, ακύρωσα τη Μανίλα, και υπήρχε και ένα τελευταίο ραντεβού για τη Δευτέρα προκειμένου να έρθω τη Δευτέρα το απόγευμα που είχα κλείσει και το εισιτήριο», δήλωσε.

«Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ήμουν στην Αμερική. Αυτό υπέθεταν οι δημοσιογράφοι γιατί τα συνήθη ταξίδια μου είναι στην Αμερική. Εγώ το αεροπλάνο που είχα πάρει από την Ελλάδα ήταν προς την Κωνσταντινούπολη στις 3 του μηνός και δεν υπήρχε κανένα θέμα Αμερικής. Το ταξίδι ήταν προς την άλλη πλευρά. Αλλά δεν είχα και κανέναν λόγο να εξηγώ που είμαι και πως είμαι γιατί αποτελεί και λίγο πρόκληση. Εφόσον επρόκειτο να γυρίσω ούτως ή άλλως πολύ σύντομα. Τα εντάλματα χρεωθήκαν Τετάρτη, εγώ Δευτέρα θα ήμουν Αθήνα» πρόσθεσε.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Το πόρισμα αποτέλεσε βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.

Ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός βρίσκεται στο Λονδίνο για την υπόθεση εντοπισμού ζεύγους, που κατηγορούνται για δανεισμό περίπου 17 εκατ. ευρώ χωρίς να δώσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις. Το ζεύγος, πάντως, εμφανίζεται αποφασισμένο να παραστεί στη Δικαιοσύνη.