Η Δημοκρατική Αριστερά λέει «όχι σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ηγετικό στέλεχος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, την παραμονή της έναρξης του 2ου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.

«Έχουμε καταστήσει σαφές όλο αυτό το διάστημα ένα απλό πράγμα και το συμπυκνώνω σε ένα σύνθημα: Όχι σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα ευρωψηφοδέλτιο κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, που θα εμπεριέχει ταυτόχρονα και το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ -δύο κόμματα που σήμερα έχουν διαφορετική θέση στο πολιτικό σκηνικό, καθώς το ένα είναι στην κυβέρνηση και το άλλο όχι. Αν αύριο, και το λέω με την χρονική έννοια, δεν υφίσταται αυτό το ζήτημα μπορούμε να δούμε πλέον τη συζήτηση από την αρχή», τονίζει ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Το ηγετικό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημειώνει μάλιστα ότι στις κομματικές συνελεύσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα «το κομματικό σώμα έχει ήδη ψηφίσει σε ποσοστό 80% τις θέσεις, που είναι απολύτως σαφείς για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η Δημοκρατική Αριστερά τα προσεχή τρία χρόνια, πολύ περισσότερο για τη χρονική περίοδο που έχουμε μπροστά μας, δηλαδή για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Αναφερόμενος στην «κίνηση των 58» ο κ. Χατζησωκράτης υποστηρίζει ότι «δεν είναι τυχαία η συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα και οι ανάλογες που γίνονται σε άλλες πόλεις, σαφώς λίγο πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η αναφορά αυτών των συγκεντρώσεων είναι το τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ. Αν γίνει όμως σήμερα μια τέτοιου είδους σύγκλιση με τη συμμετοχή σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ τότε θα ζημίωνε την ίδια την υπόθεση της συγκρότησης της κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Εμείς δεν θέλουμε να ζημιωθεί αυτή η υπόθεση γιατί έχουμε εργαστεί εδώ και χρόνια για αυτό».

Ερωτηθείς για την παρουσία ηγετικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ στην ίδια συγκέντρωση, ο Δ. Χατζησωκράτης σημειώσε: «Είναι δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς να εκφράζει την άποψή του κι όχι μόνον να την εκφράζει, αλλά να κάνει και συγκεκριμένες πράξεις πολύ περισσότερο στην περίοδο του συνεδρίου αυτό είναι αναφαίρετο. Βέβαια, η θέση και η στάση, αυτά που λένε κι εκφράζουν, τυχαίνουν μιας πολύ μεγαλύτερης δημοσιότητας, μη αντιστοιχούσας εάν θέλετε στο βάρος που έχουν οι απόψεις αυτές στο κομματικό σώμα».