Ημέρα αργίας είναι η σημερινή για τις ναυτιλιακές εταιρείες, το υπουργείο Ναυτιλίας και τις υπηρεσίες λιμένων στον Πειραιά, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για τον ‘Αγιο Νικόλαο προστάτη των ναυτικών, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον φερώνυμο ναό της πόλης στο λιμάνι, παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, ενώ στη συνέχεια με πρωτοβουλία της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα γίνει περιφορά και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου. Για τον λόγο αυτό από την τροχαία Πειραιά θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, στο ύψος του Εκθεσιακού Κέντρου του ΟΛΠ, όπου δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να τα επισκεφθεί. Πρόκειται για τη φρεγάτα «Ύδρα», την πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος» και το υποβρύχιο «Πόντος».

Σε μήνυμά του, με αφορμή τον εορτασμό του Αγ. Νικολάου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι «η ελληνική ναυτιλία αποτελούσε πάντα ηγέτιδα δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο και σήμερα διατηρεί τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, συνεισφέροντας τόσο σε έσοδα όσο και σε θέσεις εργασίας, σε μια περίοδο που η πατρίδα μας το έχει ανάγκη όσο ποτέ».

«H θάλασσα είναι στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας καθώς διατρέχει το Ελληνικό Έθνος στο πέρασμα των αιώνων», τονίζει και προσθέτει ότι προτεραιότητά του είναι «η Ελληνική Σημαία να συνεχίσει να ατενίζει ψηλά στον ιστό των πλοίων, βασιζόμενη στους ναυτικούς που την τιμούν στα πέρατα του κόσμου».