εξαφάνιση. Αφορά τα γήινα όντα. Συντελείται με δύο τρόπους, διά αναβάσεως ή καταβάσεως. Η πρώτη οδός οδηγεί στον ουρανό ή στο Διάστημα –τα έμψυχα μετασχηματίζονται σε αστρικά σώματα. Η δεύτερη μας πάει στον βυθό ή τον Αδη –προκύπτουν ναυάγια ή σκιές. Οι δύο σχολές σκέψης συγκρούστηκαν στην Ελλάδα, όπου αρχαιόθεν τα πάντα συγκρούονται, με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου. Είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο η χώρα βούλιαξε αύτανδρη και τώρα περιφερόμαστε όλοι στον βυθό ή τσακωνόμαστε μεταξύ μας σαν σκιές του Κάτω Κόσμου. Είναι και οι άλλοι (μειοψηφία, οφείλω να πω) που υποστηρίζουν ότι η εξαφάνιση της χώρας πήρε την ανηφόρα και ότι η προσφιλής μας πατρίδα αναλήφθηκε στο έναστρο Σύμπαν αφήνοντας πίσω τα παιδιά της, άστεγα πλάσματα στην έρημη Γη. Η πτώση του μετεωρίτη στο Ιόνιο Πέλαγος έρχεται φυσικά να ενισχύσει τη δεύτερη άποψη. Φαίνεται ότι η Ελλάδα (και μαζί της κι εμείς) δεν «βούλιαξε», αλλά πέταξε και τώρα «μας έρχεται κατακέφαλα». Ηδη αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις λόγω μετεωρίτη (βλ. παρακάτω.)

κόμμα. Είναι κοινό μυστικό ότι οι ψεκασμοί αποτελούν για πολλούς συμπατριώτες μας τον κύριο παράγοντα της ελληνικής πανωλεθρίας. Οι ψεκασμοί, όμως, δεν είναι μόνοι τους. Εντάσσονται σε μια γενικότερη θεωρία περί της «εξ ύψους συμφοράς». Σύμφωνα με αυτήν, είτε ως αέρια είτε ως ουράνια σώματα, όλα τα κακά έρχονται από πάνω, προκύπτουν άνωθεν και έξωθεν. Τοποθετώντας στην ατμόσφαιρα, γήινη και εξωγήινη, την πηγή της συμφοράς και με τη σταθερή υποστήριξη των αστρολόγων, «ψεκασμένοι» και «μετεωριστές» ανακοίνωσαν συνάντηση αντιπροσωπειών τους με σκοπό τη δημιουργία μετώπου για κοινή κάθοδο τουλάχιστον στις ευρωεκλογές. Προβλέπεται ότι η πρωτοβουλία αυτή θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και από άλλες πλευρές του πολιτικού φάσματος.

ποικιλία. Αναφέρεται στις ευαισθησίες που διατρέχουν όλο το πολιτικό φάσμα. Ενδεικτικά, μόνο τις τελευταίες ημέρες προέκυψαν οι εξαμηνίτες, οι διαστημοτουρίστες και οι απροσκύνητοι. Οι πρώτοι, με αφορμή τα κλειστά πανεπιστήμια, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο μείζον ερώτημα «πόσο κρατάει ένα εξάμηνο για τον κοινό θνητό και πόσο για την πανεπιστημιακή κοινότητα;». Οι δεύτεροι ανακάλυψαν το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Καλαμάτα ως πιθανή βάση εκτοξεύσεως εκδρομέων στο Διάστημα. Οι τρίτοι, μια φυλή μυρηκαστικών που η μόνη φράση που βγαίνει από το στόμα τους είναι «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!», αναγνώρισαν τελικά ως γενάρχη τους και πατέρα της φράσης τον Κώστα Κολοκοτρώνη που έμεινε στην Ιστορία με το προσωνύμιο «ο Ανύπαρκτος». Ο αναγνώστης θα διερωτηθεί ποιος κοινός τόπος μπορεί να βρεθεί ανάμεσα σε όλους αυτούς; Και όμως…

σενάριο. Τόπος συνάντησης των εκπροσώπων της ελληνικής παραφροσύνης θα είναι βέβαια η Καλαμάτα. Σημειολογικά, δεν είναι τυχαία η παραπομπή στο ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης. Εκεί θα τους περιμένει ένας πύραυλος με ενσωματωμένο ένα διαστημόπλοιο. Κανείς δεν θα αρνηθεί να επιβιβαστεί σ’ αυτό. Ο καθένας, βέβαια, για τους δικούς του λόγους. Ο μεν «ψεκασμένος» με το κίνητρο να ανακαλύψει, να συναντηθεί και ενδεχομένως να καταρρίψει τους εχθρούς του έθνους που, αφού δεν μπόρεσαν να μας διαλύσουν ως επίγειοι, πήραν τον δρόμο του Διαστήματος και μας έχουν βάλει στο σημάδι από ‘κεί. Ο δε «μετεωριστής» για να προσκυνήσει τη χαμένη του πατρίδα που τα θραύσματά της του πέφτουν πια στο κεφάλι. Οσο για τις άλλες κατηγορίες ευαισθησίας, ο «εξαμηνίτης» θα μπορέσει να μελετήσει εκ του σύνεγγυς την άλγεβρα του Διαστήματος, όπου –λέγεται –το γήινο εξάμηνο ισοδυναμεί με ένα απειροελάχιστο κλάσμα του δευτερολέπτου, ο «διαστημοτουρίστας» θα ζήσει πρώτος στο πετσί του τη συγκεκριμένη εμπειρία πριν επιδοθεί στην εμπορική της εκμετάλλευση και, τέλος, ο «απροσκύνητος» θα ασχοληθεί ειδικότερα με τον γαλαξία των Κολοκοτρωναίων και θα δει από πρώτο χέρι τι κάνουν στο Διάστημα με τη φωτιά και το τσεκούρι και πώς συμπεριφέρονται στους εκεί προσκυνημένους.

συμπέρασμα. Ο συνασπισμός των πιστών της «εξ ύψους συμφοράς» και των λοιπών δυνάμεων θα προκύψει από μόνος του ως αποτέλεσμα του ταξιδιού που περιγράψαμε. Ολη τη δουλειά θα την κάνει φυσικά η έλλειψη βαρύτητας. Θα αποδειχτεί περίτρανα πόσο άγονη είναι η Γη ως πολιτικό περιβάλλον. Θα διαψευστούν θεωρίες και αντιλήψεις περί δημιουργίας του κόσμου, πάλης των τάξεων κ.λπ.- -θεωρίες και αντιλήψεις που κρατούν δέσμια την ανθρωπότητα εκ γενετής. Ο μέγας εξουδετερωτής – εξομοιωτής που λέγεται Διάστημα θα τα έχει βάλει όλα στη θέση τους και θα έχει επιβάλει την αναγέννηση των πάντων.