Στη ζώνη του λυκόφωτος περνάει η σχέση του συνεργαζόμενου βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την κριτική που ασκήθηκε για τις δημόσιες εμφανίσεις του από μέλη της Γραμματείας του κόμματος. Ο ίδιος δήλωσε πάντως χθες ότι «δεν θα γίνει νέος Πλουμπίδης» (σ.σ.:δηλαδή βολική θυσία για το κόμμα) και θα απαντάει στα ίσια όταν τον προκαλούν.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκαν οι επιλογές του βουλευτή να εμφανιστεί «ως δικαιωμένος» σε δύο τηλεοπτικά κανάλια μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος προχθές και άλλες δύο χθες. Σύμφωνα με την κριτική, με τον τρόπο αυτό ο βουλευτής έδωσε συνέχεια στο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες κι αυτό δεν βοήθησε να κλείσει αλλά να τροφοδοτήσει κι άλλο την εσωστρέφεια στους κόλπους του κόμματος.

Τα μέλη της Γραμματείας που τοποθετήθηκαν κριτικά στην επιλογή Τατσόπουλου «να βγει στα κανάλια» είχαν ακούσει νωρίτερα την ενημέρωση που τους έκανε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Αθανασίου, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τους διαβεβαίωσε πως «ο κ. Τατσόπουλος άλλα είπε μέσα κι άλλα έξω».

Με όλα τα παραπάνω φαίνεται πως συμφωνούν όλες οι πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ορισμένα στελέχη της Γραμματείας έδειχναν ενοχλημένα για τα περί «ζαχαριαδισμού» που είπε ο κ. Τατσόπουλος σχολιάζοντας την κριτική του κ. Μουλόπουλου στο πρόσωπό του.

Σε ότι αφορά την αρθρογραφία με την οποία κ. Μουλόπουλος χαρακτήριζε ως «γελωτοποιό» και «βιζιτού» τον βουλευτή, στέλεχος της στενής ηγετικής ομάδας του κόμματος επισήμαινε χθες πως είναι άλλο πράγμα να αρθρογραφεί ένας δημοσιογράφος (εννοώντας τον πρώην βουλευτή του κόμματος κ. Μουλόπουλο) και άλλο ένας βουλευτής ο οποίος δεσμεύεται από τη γραμμή του κόμματος. Το ίδιο στέλεχος υπογράμμιζε χθες πως ο κ. Τατσόπουλος έχει πολλάκις «βγει εκτός γραμμής» και υπενθύμιζε τις απόψεις του βουλευτή για συνεργασία με ΑΝΕΛ, για τους 58 και για το ΠΑΣΟΚ. Και άφηνε να εννοηθεί πως ο βουλευτής έσπευσε να «πανηγυρίσει» ότι βγήκε δικαιωμένος από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, «κάτι που δεν ισχύει».

Από την άλλη πλευρά, κοινή εκτίμηση είναι πως «δεν υπάρχει θέμα διαγραφής» για τον Πέτρο Τατσόπουλο, όμως είναι σαφές ότι υπάρχει θέμα με τις δημόσιες εμφανίσεις του, του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα fm συμπεριλαμβανομένου.

«ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ». Στο θέμα Τατσόπουλου αναφέρθηκαν χθες τόσο ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Νίκος Βούτσης όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Ο πρώτος μάλιστα επιχείρησε να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα χαρακτηρίζοντας «λήξαν» το θέμα. Ενώ ο δεύτερος, αναφερόμενος στα περί «ζαχαριαδικών καταστάσεων» –που είπε ο κ. Τατσόπουλος για το άρθρο Μουλόπουλου –δεν έκρυψε την ενόχλησή του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής και όση σχέση έχει το νερό με την φωτιά, άλλη τόση σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον σταλινισμό και τον ζαχαριαδισμό» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης (9,89). Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης επιτέθηκε στον κ. Τατσόπουλο κατηγορώντας τον για «αμετροέπεια και ναρκισσισμό».