Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 16 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Euro Working Group Τόμας Βίζερ προκειμένου να ενημερωθεί από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, αλλά και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2014-2017.

Αν και ο Αυστριακός επικεφαλής του Euro Working Group θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και τον ομόλογό του πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Π. Τσακλόγλου στις 14 Οκτωβρίου στο Eurogroup του Λουξεμβούργου, ωστόσο θα επισκεφθεί εν συνεχεία την Αθήνα προκείμενου να ενημερωθεί αναλυτικά για την εξέλιξη του προγράμματος πριν επιστρέψουν οι επικεφαλής της τρόικας.

Η τρόικα θα καθυστερήσει την επιστροφή της στην Αθήνα, λόγω της εκκρεμότητας του σχηματισμού κυβερνήσεως στην Γερμανία. Αρχικώς είχε προγραμματιστεί ότι τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα επέστρεφαν μετά το Εurogroup της 14ης Οκτωβρίου, αλλά πλέον διαφαίνεται πως θα επιστρέψουν στα τέλη Οκτωβρίου.