Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, στον 9,84

«Βάζουμε ως στόχο στην ελληνική προεδρία την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας γιατί θεωρούμε ότι τα νησιά, που πρέπει να έχουν ενεργειακή επάρκεια και αυτάρκεια, δεν μπορούν να μπαίνουν στους ίδιους κανόνες ανταγωνισμού με τις ηπειρωτικές περιοχές της Ευρώπης. Θεωρούμε πολύ σημαντική την ανάδειξη της νησιωτικότητας και αν δεν το κάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της δικής της προεδρίας, δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα να το κάνει».

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο βουλευτής και υπεύθυνος Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του

«Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας «από την καρδιά του», δήλωσε: «Ο λογαριασμός βγαίνει… Εχουμε καλύψει τα 2/3 της διαδρομής. Μετά, λοιπόν, από 10 μήνες και σειρά μέτρων μέσα από πολυνομοσχέδια για τις δόσεις του Μνημονίου που επέτειναν την κοινωνική καταστροφή, ο κ. Στουρνάρας, σαν το συμπαθέστατο χαμστεράκι στη ρόδα, βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο».

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στον 9,84, για τις αντοχές της κυβέρνησης

«Τα ατυχήματα δεν αποκλείονται στη ζωή και στην πολιτική. Πάντως η κυβέρνηση –όπως εκτιμώ –θα σταθεροποιηθεί τους επόμενους μήνες, επειδή σε αυτό το διάστημα έχουμε πετύχει αρκετά και οι δυνατότητες συνεργασίας βελτιώνονται διαρκώς».