Τη δημοπράτηση ως το τέλος του χρόνου των έργων πεζοδρόμησης του άξονα Πανεπιστημίου-Πατησίων, δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η πεζοδρόμηση θα καλύψει τμήμα 1,5 χλμ από το Σύνταγμα ως την διασταύρωση με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ στόχος του υπουργείου είναι οι κατασκευές να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο, ώστε να προλάβουν να ενταχθούν σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Στις αρχές Αυγούστου ολοκληρώθηκαν όλες τελικές μελέτες και οριστικοποιήθηκε ο προϋπολογισμός του συνόλου των παρεμβάσεων. Μαζί με την επέκταση της γραμμής του τραμ που θα τερματίζει στην πλατεία Αιγύπτου, απέναντι από το Πεδίο του Αρεως, το έργο θα κοστίσει περίπου 92 εκατ. ευρώ.

Οι μελέτες, που εκπονήθηκαν από 67 Ελληνες και ξένους ειδικούς, χρηματοδοτήθηκαν από το ίδρυμα Ωνάση.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ιδρύματος Αντ. Παπαδημητρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, διαβεβαίωσε ότι οι μελέτες θα έχουν εγκριθεί από τις υπηρεσίες ως τις αρχές Οκτωβρίου για να ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις των έργων.

«Η παρέμβαση στην Πανεπιστημίου ευθυγραμμίζεται πλήρως με το νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας», δήλωσε ο κ. Μανιάτης, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για έργο που θα αναστρέψει την απαξίωση του μητροπολιτικού κέντρου.

«Είναι ένα έργο ουσίας που απευθύνεται σε ένα εκατομμύριο κατοίκους του κέντρου», τόνισε ο από την πλευρά του ο κ. Αντ. Παπαδημητρίου.

Σημειώνεται, ότι η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου έχει θεσμοθετηθεί από το πρώτο Ρυθμιστικό της Αθήνας που είχε προωθήσει το 1985 ο Αντώνης Τρίτσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από