Σε 3,5 δισ. ευρώ ανέρχονται τα κέρδη που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα κέρδη αναλογούν στους μετόχους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ενώ σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η αρνητική υπεραξία από την εξαγορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των εγχώριων δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών, της ATEbank, καθώς και της Millennium Bank Ελλάδος. Επίσης, ενσωματώνουν θετικό αναβαλλόμενο φόρο 559 εκατ. ευρώ.

Για το ίδιο διάστημα τα καθαρά έντοκα έσοδα του ομίλου της Πειραιώς διαμορφώθηκαν σε 734 εκατ., ενώ πλέον το ενεργητικό της τράπεζας διαμορφώνεται σε 95 δισ. ευρώ, το χαρτοφυλάκιο των δανείων σε 75,7 δισ. ευρώ και των καταθέσεων σε 54,7 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της τράπεζας, ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας (φωτογραφία) ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών, που κάλυψαν το 20% της αύξησης, επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης μέχρι το τέλος του έτους των πρόσφατων εξαγορών, στην υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης συνεργειών και στην ακόμη αποτελεσματικότερη διαχείριση του δανειακού χαρτοφυλακίου σε καθυστέρηση, εισάγοντας νέες λύσεις, με σκοπό τη διασφάλιση της κεφαλαιακής βάσης, αλλά και τη στήριξη της βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ανακούφιση των νοικοκυριών».