Νομίζω ότι επήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να ανακηρύξω τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη σε άρχοντα του twitter. Εξελίσσεται σε ένα είδος ηλεκτρονικού υπουργού. Μόνο χθες μέτρησα ότι μέσα σε 22 ώρες είχε συνολικά τριάντα «τιτιβίσματα». Απορώ πότε προλαβαίνει και δουλεύει αυτός ο άνθρωπος. Λογικά, για να παρακολουθεί, στο Διαδίκτυο προφανώς, τόσo πολλές δραστηριότητες διαφόρων άλλων και να προλαβαίνει να τις σχολιάσει κιόλας δεν θα πρέπει να κάνει τίποτε άλλο.

Σε αυτό το τελευταίο κύμα τουιτομανίας(!) του Αδωνη αλίευσα πράγματα. Ενημερώνει, π.χ., ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται, για τις συσκέψεις στις οποίες συμμετέχει, τις συναντήσεις που έχει κ.λπ., αλλά προλαβαίνει να ενημερώσει και για τους υπόλοιπους του υπουργείου του, όπως π.χ. ότι «ο Αντώνης Μπέζας θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Λευκάδας».

Μέχρι και ενδοϋπουργικές δημόσιες σχέσεις κάνει, αν κρίνω από την ανάρτηση: «Ευχαριστώ δημοσίως την κυρία Μακρή για την άψογη συνεργασία μας»… και, προφανώς για να μην παρεξηγηθεί, συμπληρώνει: «Το ίδιο, φυσικά, και τον κ. Μπέζα». Τους δύο υφυπουργούς Υγείας, δηλαδή. Ελα Χριστέ κι Απόστολε! Δηλαδή, αν δεν ήταν καλή η συνεργασία τους τι θα έκανε; Στο ενδιάμεσο προλαβαίνει να ρίξει και λίγο Σταυρίδη, τον πρώην του ΤΑΙΠΕΔ: «Τα λάθη ανθρώπινα, η παραίτηση αναπόφευκτη, όμως η καλή δουλειά δεν αμφισβητείται, προχωράμε».

Μετά προαναγγέλλει ελέγχους: «Δύο ημέρες μελετούσα τις δαπάνες φαρμάκου στον ΕΟΠΥΥ. Οι στοχευμένοι έλεγχοι αρχίζουν αυτή την εβδομάδα, ορισμένοι ας χάσουν τον ύπνο τους». Δεν παραλείπει όμως να τα ρίξει και σε κάποιον αγράμματο: «Αν ήξερες ελληνικά θα ήξερες ότι το αρκτικόλεξα δεν έχουν ορθογραφία. Είναι αρχικά». Για χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καλά τα πάει. Για υπουργός, θα δείξει ο απολογισμός…

Ο Σταυρίδης επιμένει

Αν μη τι άλλο ο, μόλις προχθές αποπεμφθείς πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης κρατάει χαρακτήρα. Χθες, για παράδειγμα ρωτήθηκε από τον Βήμα FM: «Αν αύριο είχατε την ίδια πρόταση από τον κ. Μελισσανίδη, γνωρίζοντας την εξέλιξη, θα κάνατε το ίδιο;». Η απάντηση του ήλθε έπειτα από ελάχιστα δευτερόλεπτα: «Βεβαίως, ασυζητητί, δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν».

Σκιάθος – Αθήνα – Βρυξέλλες

Σήμερα καταφθάνει από τη Σκιάθο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, θα προεδρεύσει σε μια σύσκεψη αργά το απόγευμα στη Χαρ. Τρικούπη, αλλά οι λοιπές προγραμματισμένες συνεργασίες του με κομματικά στελέχη πάνε πίσω. Αύριο πρέπει να βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ενωσης για την Αίγυπτο. Την Πέμπτη θα ασχοληθεί με κυβερνητικά θέματα και την Παρασκευή θα υποδεχθεί στη Σκιάθο, μαζί με την επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς (φωτογραφία) στο συμπόσιο για τον Δημήτρη Τσάτσο. Οπότε τα κομματικά μετατίθενται για την άλλη εβδομάδα, για όσους είχαν αγωνία.