Σειρά αιτημάτων που ζητά να ικανοποιηθούν ενόψει του νέου δικαστικού έτους περιλαμβάνει σε επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Είναι απόλυτα αναγκαίο να ικανοποιηθούν άμεσα ώστε να αμβλυνθούν, έστω κατά ένα μικρό μέρος, τα οξύτατα προβλήματα της Δικαιοσύνης» αναφέρεται στην επιστολή της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Μεταξύ αυτών αναφέρεται η άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών –εφετών και αντεισαγγελέων Εφετών, πρωτοδικών και αντεισαγγελέων Πρωτοδικών –καθώς και η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων των ειρηνοδικών, μέσω πρόσληψης 68 επιτυχόντων από τον διαγωνισμό του 2011.

Ειδική αναφορά κάνει η Ενωση στην επιβάρυνση από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ειδικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών με δεδομένη τη ρύθμιση για εκδίκαση έως το τέλος του έτους όλων των εκκρεμών υποθέσεων συμβασιούχων που απασχολούνται με προσωρινές διαταγές στο Δημόσιο.

Παράλληλα, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρεται στην ανάγκη προώθησης νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με την κάλυψη των δαπανών για τις αποσπάσεις και τις μετακινήσεις εκτός έδρας, αλλά και στην κατάργηση διάταξης για περικοπή του μισθού τους.