Για μισό, που λένε και οι πιτσιρικάδες. Τι ιστορία είναι αυτή με το ΚΚΕ και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του; Γιατί από τότε που έσκασε το θέμα από τον Περισσό ακούστηκαν τα πάντα εκτός από ένα: η αλήθεια! Τι ακριβώς συνέβη, δηλαδή.

Είχαν έναν ραδιοτηλεοπτικό σταθμό που δεν έβγαινε λόγω της κρίσης. Κατανοητό. Ολες οι επιχειρήσεις ενημέρωσης σε αυτή την κατάσταση βρίσκονται. Ακόμη και αυτές τις οποίες το ΚΚΕ κατηγορούσε για αντεργατική πολιτική και ανάλγητη συμπεριφορά που αφήνουν ανέργους στον δρόμο κ.λπ.

Να λοιπόν που η κρίση δεν χτυπάει μόνο καπιταλιστές –χτύπησε και το «κόμμα της εργατικής τάξης». Από τον έναν μήνα στον άλλον ο 902 τούς έβαζε μέσα. Μην πιάσουμε τώρα πώς το αντιμετώπισαν στην πρώτη φάση, γιατί θα μάθουν τα κόλπα οι αστοί εργοδότες και θα βογκήξουν οι εργαζόμενοι.

Ας μείνουμε στο αποτέλεσμα. Αποφάσισαν να πουλήσουν το μαγαζί, να πάρουν κάνα φράγκο, να ξεχρεώσουν το προσωπικό, να πληρώσουν και όσες άλλες υποχρεώσεις έχουν –όπως κάνει ο κάθε επιχειρηματίας όταν δεν τα βγάζει πέρα τέλος πάντων.

Τι ήταν αυτό που τους εμπόδισε να ανακοινώσουν απλώς: «Ξέρετε, βρήκαμε αυτόν τον αγοραστή, μας έδωσε τόσα λεφτά, κάναμε αυτή τη συμφωνία και δεν θα έχουμε πλέον κομματικό ραδιόφωνο –να ζήσουμε να το θυμόμαστε». Ποιος θα τους έλεγε την παραμικρή κουβέντα, αν έκαναν αυτή την καθαρή εξήγηση;

Δεν την έκαναν όμως. Δύο εβδομάδες από τότε που η ΚΕ ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια ότι πούλησε το πιο ισχυρό προπαγανδιστικό της εργαλείο από ανάγκη και ακόμη δεν έχει ενημερώσει κανέναν σε ποιον πραγματικά το πούλησε και πόσα λεφτά πήρε. Ούτε τους εργαζομένους, ούτε τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, ούτε την κοινή γνώμη, ούτε την Εφορία!

Και να πει κανείς ότι το κρατάει για έκπληξη, πάει στον διάολο. Εδώ μαθαίναμε για οφσόρ εταιρείες, για κυπριακά γραφεία, για Παρθένους Νήσους και όλα τα συναφή με τις αμαρτωλές διαδρομές του χρήματος. Του μαύρου χρήματος.

Τι δουλειά έχει το ΚΚΕ με τις οφσόρ που αντιπροσωπεύουν την πιο ακραία μορφή συναλλαγών στον καπιταλιστικό κόσμο; Πώς πήγε και έμπλεξε το κόμμα των απλών ανθρώπων με τις παράνομες συχνά μπίζνες που κρύβονται πίσω από αυτές τις καταστάσεις; Εκτός αν οι «κόκκινες οφσόρ» εξαιρούνται…

Λάθος είναι αυτά; Συκοφαντίες; Υπάρχει ή δεν υπάρχει ως αγοραστής μια εταιρεία αγνώστων λοιπόν στοιχείων; Γιατί δεν βγαίνει το ΚΚΕ να πει την αλήθεια και να καθαρίσει: σε ποιους πούλησε, πώς και πόσο, να κοπεί ο βήχας στους συκοφάντες. Εκτός αν νομίζουν ότι όπως είχε πει κάποτε ο Λένιν: «Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή».