Η οικογένεια του βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Κίνα και ο θάνατός του οδήγησε στην πτώση του κινέζου πολιτικού Μπο Σιλάι, ζητεί αποζημίωση από τις κινεζικές αρχές.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύεται σήμερα στην Wall Street Journal, η μητέρα του Νιλ Χέιγουντ επισημαίνει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δύο παιδιά του μετά τη δολοφονία του τον Νοέμβριο 2011 στην πόλη Τσονγκτσίνγκ της κεντρικής Κίνας και εκφράζει την απογοήτευσή της για τη στάση των κινεζικών αρχών, οι οποίες, παρά τις «διακριτικές» ενέργειες από την πλευρά της οικογένειας δεν έχουν δώσει καμία απάντηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές.

Ο Μπο Σιλάι, ανερχόμενο αστέρι της κινεζικής πολιτικής σκηνής, συνελήφθη την άνοιξη του 2012, στο πλαίσιο της έρευνας για την εμπλοκή της συζύγου του, της Γκου Καϊλάι, στη δολοφονία του Νιλ Χέιγουντ.

Ο Μπο Σιλάι κατηγορείται για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, ενώ η σύζυγός του καταδικάσθηκε τον Αύγουστο 2012 σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε στη συνέχεια σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του βρετανού επιχειρηματία, επιχειρηματικού συνεργάτη του ζεύγους από τη δεκαετία του ΄90.

Οι σχέσεις του με την Γκου επλήγησαν σοβαρά έπειτα από οικονομικές διαφωνίες, που οδήγησαν στη δολοφονία του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από