… ζούσε στο Βανκούβερ, μια πόλη του Καναδά, μία φωτογράφος ονόματι Ντίνα Γκόλντσταϊν. Είχε μια μικρή κόρη που λάτρευε τα παραμύθια, και ιδιαίτερα τα παραμύθια με πριγκίπισσες. Θέλοντας και μη λοιπόν, η Γκόλντσταϊν άρχισε να της διαβάζει τη «Χιονάτη και τους Επτά Νάνους», την «Πεντάμορφη και το Τέρας», τη «Ραπουνζέλ», τη «Σταχτοπούτα», την «Κοκκινοσκουφίτσα», την «Πριγκίπισσα και το Ρεβίθι»… Την ίδια εκείνη περίοδο όμως, η μητέρα της διαγνώσθηκε με καρκίνο. Κι όσο την έβλεπε να δίνει και να χάνει τη μάχη για τη ζωή της, τόσο πιο θυμωμένη ένιωθε κάθε φορά που διάβαζε τη φράση με την οποία την είχαν και αυτήν τόσες φορές ταΐσει από παιδί: «Και ζήσανε αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα».

Η Γκόλντσταϊν βάλθηκε να αναρωτιέται πώς θα ήταν όλες αυτές οι πριγκίπισσες αν (δεν) σταματούσε εκεί το παραμύθι. Φαντάστηκε τη Ραπουνζέλ καρκινοπαθή, καθισμένη στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, με τον ορό περασμένο στο ένα χέρι και την περούκα με τα μακριά, χρυσά μαλλιά στο άλλο. Φαντάστηκε τη Χιονάτη παγιδευμένη σε έναν κακό γάμο, να στέκεται ξυπόλητη σε ένα σύγχρονο καθιστικό, με δυο μωρά στην αγκαλιά και δυο ακόμα να την τραβάνε από τη φούστα, και τον πρίγκιπα αραχτό στην πολυθρόνα, με μια μπίρα στο χέρι και το βλέμμα καρφωμένο στην τηλεόραση. Φαντάστηκε την Πεντάμορφη παγιδευμένη στην αναζήτηση της αιώνιας νεότητας, ξαπλωμένη στο κρεβάτι του πλαστικού, με τέσσερα χέρια να της κάνουν μπότοξ στο πρόσωπο και να την «τραβάνε». Φαντάστηκε την Κοκκινοσκουφίτσα παχύσαρκη, να περπατά στο δάσος με ένα υπερμέγεθες αναψυκτικό στο ένα χέρι και ένα καλάθι γεμάτο τζανκ-φουντ στο άλλο. Φαντάστηκε τη Σταχτοπούτα αλκοολική, καθισμένη σε ένα ζοφερό μπαρ με το βλέμμα καρφωμένο στο ποτό μπροστά της, και μια ομάδα μεσήλικων ανδρών να τη χαζεύει. Και όταν τελείωσε με αυτές τις «παλιές», όντας ακόμα θυμωμένη, πέρασε στις νεότερες, την Ποκαχόντας, τη Μικρή Γοργόνα και ούτω καθεξής. Και έφτιαξε τις «Εκπτωτες πριγκίπισσες», μια ολόκληρη σειρά από φωτογραφίες στημένες όπως ακριβώς τις είχε φανταστεί.

Εκείνο που δεν διευκρίνισε ποτέ η γεννημένη στο Τελ Αβίβ καναδέζα φωτογράφος είναι αν έδειξε τις φωτογραφίες τις οποίες παρουσίασε πρόσφατα στην κόρη της. Το βέβαιο είναι ότι, αν το έκανε, καμιά τους δεν θα πέρναγε καλύτερα.