Από τα υπνωτικά στην αιωνιότητα

1962: «ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ: Η Μαίρυλιν Μονρόε, η διασημοτέρα ίσως ηθοποιός του διεθνούς κινηματογράφου, απέθανε χθες υπό συνθήκας ισοδυναμούσας με αυτοκτονίαν, από υπερβολικήν δηλαδή δόσιν υπνωτικού φαρμάκου. Ετσι απεδείχθη ότι ακόμη και αν κερδίζη κανείς 10.000 δολλάρια την εβδομάδα και πλαισιώνεται από διεθνή φήμη, δεν δύναται να αγοράση ψυχικήν και πνευματικήν γαλήνην. Είχε γεννηθεί την 1ην Ιουνίου του 1926 και το πραγματικόν της όνομα ήταν Νόρμα Τζην Μόρτουσον ή Μπαίηκερ». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ποτέ πια…

1965: «ΧΙΡΟΣΙΜΑ: Περισσότεροι από 50.000 προσκυνητές έφθασαν εδώ για να παραστούν στη σημερινή 20ή επέτειο από της ρίψεως της πρώτης ατομικής βόμβας κατά της Χιροσίμα. (…) Ο δημιουργός της ατομικής βόμβας Ρόμπερτ Οπενχάιμερ δήλωσε ότι, όπως ήταν τότε η εξέλιξη του πολέμου, η χρήση της ατομικής βόμβας κατά της Χιροσίμα ήταν αναπόφευκτη». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ο Μαύρος Σεπτέμβρης κτυπά στην Αθήνα

1973: «Ο «Μαύρος Σεπτέμβρης» αιματοκύλισε χθες το απόγευμα το αεροδρόμιο Ελληνικού. Πρωταγωνιστές της «σφαγής» δύο νεαροί Αραβες, οι οποίοι εδήλωσαν ότι είναι Παλαιστίνιοι και ότι εξεπαιδεύθησαν «κάπου εις την Λιβύην» ειδικά για την αποστολή αυτή, που κατέληξε στον φόνο τριών ατόμων και τον τραυματισμό 58 ακόμη, από τους οποίους οι 34 είναι Ελληνες. (…) Οι δράστες πέταξαν χειροβομβίδες και πυροβόλησαν εναντίον επιβατών των εταιρειών TWA και Σουισαίρ από λάθος, αφού νόμισαν ότι ήταν επιβάτες της ισραηλινής EL-AL, που είχε αναχωρήσει πριν από πέντε λεπτά, χωρίς όμως να έχει αλλάξει η σχετική ένδειξη στον φωτεινό πίνακα του αεροδρομίου…». («ΤΑ ΝΕΑ»)