Να κρατήσει το μαγαζί ανοικτό παρά την αυγουστιάτικη ραστώνη προσπαθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, εξού και συγκαλεί σήμερα σύσκεψη των κυβερνητικών στελεχών, αλλά με διευρυμένη σύνθεση. Πλην των υπουργών και υφυπουργών, κλήθηκαν οι Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Καρύδης, Πάρις Κουκουλόπουλος και Φίλιππος Σαχινίδης –αν και οι δύο τελευταίοι βρίσκονται σε διακοπές –με βασικό θέμα την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Χθες με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε θερμή προσωπική συζήτηση με τον αλβανό Πρωθυπουργό Εντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για ανεπίσημη επίσκεψη –και προηγουμένως είχε συνάντηση γνωριμίας και με τον έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Βενιζέλος και Ράμα γνωρίζονται από παλιά, συνεργάζονται ως σοσιαλιστές στην Προοδευτική Συμμαχία και συμφώνησαν να τα ξαναπούν στα Τίρανα μετά τις 9 Σεπτεμβρίου, οπότε αναλαμβάνει η κυβέρνηση Ράμα, για να αναβαθμίσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε χθες συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Σημίτη, με τον οποίο συζήτησε γενικότερα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής ατζέντας. Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας, ωστόσο, ήταν η προετοιμασία του διήμερου πολιτικού – επιστημονικού συνεδρίου που προγραμματίζει η Χαριλάου Τρικούπη στις 3-4 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την επέτειο από την ίδρυση του κόμματος το 1974. Προεξοφλείται ότι τόσο ο Κ. Σημίτης όσο και ο Γ. Παπανδρέου θα είναι κεντρικά πρόσωπα στην επετειακή εκδήλωση.