Κάπως πιο περίπλοκη από όσο φάνηκε στην αρχή είναι η αποχώρηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου (στη φωτογραφία) από την ηγεσία της οργάνωσης. Υστερα από δύο εβδομάδες διακίνησης της απόφασής του στα μέσα ενημέρωσης, την υλοποίησε μόλις την περασμένη Τετάρτη.

Ωστόσο, δεν θα λείψει από τα πράγματα της ΔΕΗ καθόσον θα μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, θέση στην οποία τον υπέδειξε φυσικά η ΓΕΝΟΠ καθόσον ήταν επικεφαλής της. Αλλά όχι μόνο. Γιατί μπορεί να φεύγει, αλλά και «μένει» ταυτόχρονα.

Μπορεί δηλαδή να μην ξανακατεβάσει τους διακόπτες, όπως του καταλόγιζαν έως τώρα, αλλά ίσως το κάνει κάποιος άλλος στη θέση του.

Αυτό λένε όσοι διαπιστώνουν ότι άρχισε ήδη προεκλογικό αγώνα για να επιβάλει ως διάδοχό του τον Β’ αντιπρόεδρο Σταμάτη Ρέλια, που θεωρείται δικός του άνθρωπος.

Ενδεχομένως μάλιστα δεν θα δυσκολευτεί αφού ο βασικός αντίπαλος του Φωτόπουλου στα συνδικαλιστικά της ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης από το Σωματείο Σπάρτακος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την προεδρία της ΓΕΝΟΠ. Σε κάθε περίπτωση, αν ο απελθών πρόεδρος καταφέρει να διατηρήσει τον έλεγχο στο συνδικάτο των εργαζομένων και ταυτόχρονα ο ίδιος μετέχει στο Συμβούλιο της εργοδοτικής πλευράς, θα δημιουργήσει μια πολύ ιδιότυπη κατάσταση, ικανή να τινάξει στον αέρα τα κυβερνητικά σχέδια για τη ΔΕΗ.