Ο Ρέτζα Ασλάν κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βιβλίο με θέμα τη ζωή του Ιησού. Είναι ιστορικός, ειδικός στην ιστορία των θρησκειών - τίποτε λοιπόν το πιο φυσιολογικό. Μόνο που ο Ασλάν είναι μουσουλμάνος. Και έκανε το λάθος να βγει στο Fox News, το υπερσυντηρητικό αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Είστε μουσουλμάνος, γιατί λοιπόν γράψατε ένα βιβλίο για τον ιδρυτή του χριστιανισμού;», τον ρωτάει με το «καλημέρα σας» η παρουσιάστρια, Λορίν Γκριν. Ο αμερικανός ερευνητής αιφνιδιάζεται λίγο αλλά απαντά ψύχραιμα: «Είμαι ένας ακαδημαϊκός ειδικός στις θρησκείες, κάτοχος τεσσάρων πτυχίων, που κατανοεί άψογα τα ελληνικά της Βίβλου, που μελέτησε τις απαρχές του χριστιανισμού επί 20 χρόνια, και που τυγχάνει επίσης να είναι μουσουλμάνος. Αλλά δεν είμαι ένας μουσουλμάνος που γράφει για τον Ιησού: είμαι ένας ειδικός που έχει διδακτορικό στην ιστορία των θρησκειών...». Η παρουσιάστρια τον διακόπτει: «Ναι, αλλά προκύπτει ένα ερώτημα, γιατί ενδιαφέρεστε για τον χριστιανισμό;». Ο Ασλάν επαναλαμβάνει, αργά αργά: «Γιατί αυτή είναι η δουλειά μου ως ερευνητή. Είμαι καθηγητής της επιστήμης των θρησκειών, μελετώ την Καινή Διαθήκη». Η παρουσιάστρια τον διακόπτει εκ νέου, επικαλείται τον Τζον Ντίκερσον, έναν αμερικανό δημοσιογράφο και πάστορα ο οποίος κατηγορεί - στην ιστοσελίδα του Fox News - τον Ασλάν πως αποκρύπτει το γεγονός ότι είναι μουσουλμάνος και απλώς αναπαράγει τις απόψεις του Ισλάμ για τον Ιησού. Αυτήν τη φορά, ο αμερικανός ακαδημαϊκός δυσκολεύεται να κρύψει την ενόχλησή του: «Ξέρω πως το έχω ήδη πει τρεις φορές, αλλά δεν είμαι βέβαιος πως η προσωπική μου πίστη έχει οποιαδήποτε σχέση με το βιβλίο, που είναι καρπός 20ετούς μελέτης της Καινής Διαθήκης».
Η ανόητη «ανάκριση» συνεχίζεται μέχρι το τέλος. Μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια συγκρίνει τον ιστορικό με έναν Δημοκρατικό που γράφει ένα βιβλίο για τον Ρίγκαν. Το twitter έχει πάρει φωτιά. «Κυρία Ρόουλινγκ, τι σου δίνει το δικαίωμα, εσύ μια κοινή θνητή, να γράφεις βιβλία για μάγους;», ειρωνεύεται κάποιος. «Κύριε Οργουελ, παρακαλώ εξηγήστε πώς ο θάνατός σας το 1950 σας καθιστά άξιο να γράφετε για το 1984», σαρκάζει άλλος. Κάποιος, σίγουρα, θα ρώτησε και τον Ευγένιο Ιονέσκο από πού τολμάει και αντλεί τη βεβαιότητα ότι η φαλακρή τραγουδίστρια φοράει ακόμα την ίδια περούκα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από