Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης μέχρι στιγμής εξελίσσεται σε μια υπέροχη περιπέτεια για τον ελληνικό υγρό στίβο.

Δεν ήταν μόνο τα μετάλλια από την ανοιχτή θάλασσα, τώρα είναι και οι ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών που αγωνίζονται στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα των γυναικών, παγκόσμια πρωταθλήτρια πριν από δύο χρόνια στη Σαγκάη, αγωνίζεται σήμερα με την Αυστραλία (18.00) διεκδικώντας την πρόκριση στην ημιτελική φάση. Η ελληνική ομάδα νίκησε προχτές σε έναν επικό αγώνα την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι 13-12.

«Πρέπει να αγωνιστούμε με ψυχή και μυαλό για να πάρουμε αυτό που θέλουμε», είπε ο προπονητής της Εθνικής Γιώργος Μορφέσης.

Η ομάδα των ανδρών νικώντας την Παρασκευή 8-7 την Ισπανία πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό της και χτες ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Νότιας Αφρικής (13-5) για να προκριθεί στην προημιτελική φάση. Αύριο, κόντρα στην Ουγγαρία, θα διεκδικήσει την πρόκριση στον ημιτελικό.

Κι ακόμα, ο Σπύρος Γιαννιώτης, που επέστρεψε χτες στην Αθήνα, το Σάββατο, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στον μαραθώνιο των 25 χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα τερμάτισε στην 6η θέση. Ενα λάθος στο τέλος τού στέρησε το μετάλλιο το οποίο θα μπορούσε να ήταν και χρυσό.

Στα αγωνίσματα κολύμβησης, η Βουρνά ήταν 27η στα 100μ. πεταλούδας, ο Σαμιλίδης 30ός στα 100μ. πρόσθιο και ο Κατραντζής 33ος στα 50μ. πεταλούδας.