Οι σκηνές ντροπής που εκτυλίχθηκαν χθες για ακόμη μία φορά στη Βουλή με πρωταγωνιστές τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής συνοδεύονται από κλίμα τρομοκρατίας το οποίο καλλιεργούν τις τελευταίες ημέρες τα μέλη της στην Καλαμάτα, ενόψει του φεστιβάλ της νεολαίας τους, που έχει ορισθεί –βεβαίως όχι τυχαία –στις 4 Αυγούστου, στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Ελάχιστη ώρα μετά τις ύβρεις στη Βουλή, η Τοπική Οργάνωση Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής εξαπέλυε απειλές εναντίον όσων θα πάρουν μέρος στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στην πόλη. «Προειδοποιούμε τους ντόπιους αμερικανοκομμουνιστές –που και κουκούλες να φορέσουν πάλι θα τους αναγνωρίσουμε –να μην ξεθαρρέψουν και να είναι προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους το Σάββατο, γιατί οι μεταφερόμενοι κάποια στιγμή θα φύγουν, αυτοί όμως θα μείνουν», απειλούν, και προειδοποιούν ότι η «γιορτή» που οργανώνουν θα γίνει «με οποιοδήποτε κόστος».

Οι ακροδεξιοί βουλευτές, που έσπευσαν στη Βουλή να διευκρινίσουν σε όσους δεν είχαν καταλάβει έως χθες ότι «δεν είναι η ελαφροδεξιούλα που νομίζετε», ξεστόμισαν χυδαίες φράσεις και λίγο έλειψε να κινηθούν βίαια εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Οσα χρόνια κι αν κοιτάξει κανείς πίσω, αυτό το χάλι που έχουμε ζήσει τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν το έχουμε ξαναζήσει», σχολίαζε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος, ενώ άλλοι συνάδελφοί του σημείωναν ότι «έπειτα από τέτοιες σκηνές είναι θέμα χρόνου να δούμε να πέφτει ξύλο στη Βουλή».

ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ. Αφορμή για το χθεσινό επεισόδιο στάθηκε η καταγγελία του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου, ο οποίος από του βήματος της Βουλής κατήγγειλε ότι «οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα των γραφείων τους στο Κοινοβούλιο προκειμένου να εκφοβίσουν πολίτες που ήθελαν να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική εκδήλωση που διοργανώνεται αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα με αίτημα να μην πραγματοποιηθεί εκεί το καλοκαιρινό καμπ της Χρυσής Αυγής».

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης που επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι κουκουλοφόροι και δολοφόνοι που καίνε την Αθήνα και κρύβονται πίσω από το Indymedia, που δημοσίευσε την καταγγελία», είπε ο Κουκούτσης και πρόσθεσε: «Εμείς δεν είμαστε η ελαφροδεξιούλα που νομίζετε. Και επειδή ο κ. Πετράκος μαζί με 100 άπλυτους μας φώναξε στην Καλαμάτα «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς», εμείς σας απαντάμε «στο Βίτσι και στον Γράμμο σας βάζαμε στην άμμο»».

Στις φωνές που ακούστηκαν ο Κουκούτσης κραύγασε «ησυχία, κομμουνιστές», για να εισπράξει την αντίδραση του Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ. Ο Κουκούτσης τότε διευκρίνισε: «Συγγνώμη, έκανα λάθος, σας τιμώ εσάς, αυτοί δεν είναι κομμουνιστές, είναι γιαλαντζί». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ του απάντησε άμεσα: «Δεν μας τιμάτε, εμάς μας φοβάστε». Από εκεί και μετά επικράτησε χάος που κατέληξε στην αποχώρηση από την αίθουσα των χρυσαυγιτών, που επέλεξαν την κεντρική έξοδο της Ολομέλειας –και όχι εκείνη που βρίσκεται δίπλα από την χρυσαυγίτικη πτέρυγα –ώστε με λεξιλόγιο υποκόσμου και χουλιγκάνων να χαρακτηρίζουν τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «γαμ…λες και μ…σκυλα» και «πουτ….ακια».

Μάλιστα, οι ύβρεις συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους, με όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο καφενείο της Βουλής να βγαίνουν έντρομοι από τις δυνατές φωνές και τους δημοσιογράφους και την αστυνομική φρουρά να σπεύδουν στο σημείο, μένοντας άναυδοι με όσα άκουσαν.

Θα αποβάλλονται από την αίθουσα

Οι χθεσινές ακρότητες προβλημάτισαν έντονατο Προεδρείο της Βουλής, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προειδοποιεί όλους τους βουλευτές να σταματήσουν να κάνουν εμπρηστικές αναφορές, διαφορετικά θα αποβάλλονται από την αίθουσα.