Μια γεύση για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει στο χώρο της Υγείας έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας.

Μιλώντας στο Mega, επανέλαβε ότι το Δημόσιο θα αναθέσει σε ιδιώτη τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως εξήγησε, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους για τις επεμβάσεις, εξετάσεις, θεραπείες κτλ.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην αλλαγή χαρακτήρα ορισμένων νοσοκομείων, τα οποία θα μετατραπούν σε κέντρα α'βάθμιας φροντίδας αστικού τύπου.

Όπως είπε, τα νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου. Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι άμεσα αρχίζει η κατάρτιση του σχετικού σχεδιασμού.

Ο ίδιος επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει από την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας, καθώς υπάρχουν πολλά κενά: «Ζητάμε προσωπικό, δεν διώχνουμε» είπε.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στην κινητικότητα θα ενταχθούν 1.250 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όχι όμως γιατροί.

Όσοι ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας (κυρίως νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό) σε περίπου ένα με δύο μήνες θα μετακινηθούν στη νέα θέση τους, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης. Η μετακίνηση θα γίνει εντός περιφέρειας, παρατήρησε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, σε κινητικότητα θα τεθεί προσωπικό από νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα και θα μετακινηθούν σε νοσοκομεία που έχουν αυξημένες ανάγκες.

Σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, οι αλλαγές αυτές είναι σωστές και αυτονόητες και δεν θα υλοποιηθούν επειδή τις επιβάλει οι τρόικα, αλλά επειδή έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

Στόχος των αλλαγών είναι η εξοικονόμηση πόρων, καθώς και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών, κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από