Στη γεμάτη τίτλους ιστορία του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει πρωταγωνιστήσει σε 18 εξ αυτών, και προσδοκία των δύο πλευρών είναι έως το 2015 να κατακτήσουν μαζί μερικούς ακόμη!

Ο νέος Παναθηναϊκός κτίζεται με ταχύτατους ρυθμούς και δεν μπορούσε να μην έχει στο ρόστερ του τον φυσικό ηγέτη του και αρχηγό της ομάδας. Η συνάντηση της 4ης Απριλίου (αμέσως μετά τον πολιτικό γάμο του με τη Βερίνα Χιώτη) του εκπροσώπου του, Μηνά Τουκμενίδη, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είχε επιβεβαιώσει την κοινή επιθυμία για ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Επικυρώθηκε χθες, με την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που έκανε γνωστό ότι ο Διαμαντίδης υπέγραψε νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ τουλάχιστον έως το 2015.

Ο 33χρονος άσος του ΠΑΟ αρνήθηκε ακόμη και να ανιχνεύσει ο μάνατζερ του την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα που έχει κατακτήσει 3 ευρωπαϊκά τρόπαια, 8 πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα Ελλάδας.

Χρειάστηκαν απλά δύο ημέρες για να ρυθμιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, οι οποίες εμφανίστηκαν ύστερα από το νέο και τελευταίο ραντεβού του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον εκπρόσωπο του Διαμαντίδη, προχθές στα γραφεία της ΚΑΕ. «Είμαι ευτυχισμένος για την παραμονή μου στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για μένα ούτε για μία στιγμή. Αυτό που όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε τώρα να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με δουλειά, ώστε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο», τόνισε ο Διαμαντίδης.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε: «Ο Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Είναι ο μεγάλος αρχηγός μας και ο σημαιοφόρος των επιτυχιών, που χάρισαν στον Παναθηναϊκό τον τίτλο της κορυφαίας ομάδος στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με μπροστάρη τον αρχηγό μας, που ξέρει όσο ελάχιστοι τον δρόμο του πρωταθλητισμού, ο Παναθηναϊκός χτίζει τη νέα δυναστεία του».