Στον αρχαίο ποιητή απευθύνομαι και τον θερμοπαρακαλώ, αν με λαμβάνει, να λύσει από τώρα και πριν εξαχθεί προς τα μέρη μας την παρεξήγηση που μας έρχεται από το Παρίσι. Ποια ήταν η Αντιγόνη και τι σχέση μπορεί να έχει μ' αυτές τις σαλταρισμένες και ξεμαλλιάρες Γενοβέφες που προπαγανδίζουν την παρθενία χρησιμοποιώντας το όνομα της πιο σκοτεινής τραγικής ηρωίδας; Μας πήραν πρέφα ότι σκοτωνόμαστε για το Ζάλογγο και πλάκωσαν τώρα και οι fake Αντιγόνες. Η συγκεκριμένη μασκαράτα υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε σαν αντίβαρο στη φεμινιστική διαμαρτυρία των γυμνόστηθων Femen, εγώ όμως διακρίνω σκοπιανό δάκτυλο πίσω από όλα αυτά και τουρκόφωνη ανθελληνική προπαγάνδα. Αυτός ο αζερικός αγωγός, να μου το θυμηθείτε, θα φουλάρει ουκ ολίγα ελληναράδικα ρεζερβουάρ. Σπινιάρουν και κάνουν σούζες από προχθές, την ώρα που ο Πρωθυπουργός πανηγύριζε το νταμπλ στο λιμάνι πλαισιωμένος από τους κινέζους σέμπρους μας.
Σκαμπάζουν άραγε τίποτα από ελληνική τραγωδία οι Κινέζοι;
Αν θέλετε τη γνώμη μου, μπορεί μεν να στέλνουν στα κάτεργα τους νομπελίστες τους, τον Σοφοκλή όμως τον παίζουν στα δάχτυλα. Αν όχι την «Αντιγόνη», τον «Οιδίποδα τύραννο» πάντως οπωσδήποτε. Δεν βρίσκω και το τηλέφωνο της φίλης μου που είχαμε πάει μαζί να δούμε μια ωραιότατη κινεζική εκδοχή του Θηβαϊκού Κύκλου στο αρχαίο θέατρο των Δελφών. Γουέι Τζιαφού τον έλεγαν άραγε τον πρωταγωνιστή και πώς τα κατάφερε έπειτα από μια τριανταριά χρόνια να πάρει μετάταξη κι από ηθοποιός να γίνει μάνατζερ στην Προβλήτα 3 του ΟΛΠ;
Λένε ότι οι Κινέζοι μοιάζουν μεταξύ τους σαν δυο σταγόνες νερό, αλλά οι ελληνικές συνωνυμίες δεν παίζονται με τίποτα. Εμίρης ονομάζεται ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. Οπα! Να το και το ελληνικό πετρέλαιο!
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από