Αναψε φωτιές στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ η επισήμανση που υπήρχε στο επίσημο γαλλικό διαβιβαστικό: «Οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μη χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου επέρριψε ευθύνες στους κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλο και Ι. Διώτη για τα επιχειρήματά τους περί «μη δυνατότητας αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με τα νέα στοιχεία καταρρίπτεται παταγωδώς ο ισχυρισμός του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η λίστα ήταν ανεπίσημο έγγραφο, προϊόν υποκλοπής και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί».

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου ποτέ δεν ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για τον επίσημο τρόπο με τον οποίο έφτασε η λίστα στην Ελλάδα», απάντησε το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση με αλλεπάλληλα ψεύδη και κινήσεις παρασκηνίου».

Πάντως τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου «δείχνει» ως υπεύθυνο και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες κατηγορεί τον κ. Παπακωνσταντίνου για απόκρυψη στοιχείων, σημειώνοντας πως «απεκρύβη από εμένα η διαδικασία που ακολουθήθηκε, με συνέπεια μια επίσημη διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων και εγγράφων μεταξύ Κρατών να μετατραπεί σε μια άτυπη διαδικασία διακίνησης στοιχείων χωρίς κανέναν δημόσιο και επίσημο χαρακτήρα». Μέλη της Προκαταρκτικής δεν απέκλειαν χθες το ενδεχόμενο να προστεθεί στο κατηγορητήριο για τον κ. Παπακωνσταντίνου το αδίκημα της απιστίας (τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος).