Σε 89 περιπτώσεις ληστειών, κλοπών και εμπρησμών αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, αλλά και σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, εμπλέκονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ανω Λιοσίων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο δύο ρομά ηλικίας 17 και 23 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι 4 συνεργοί τους.

Οπως προέκυψε, προ τριμήνου οι εν λόγω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, κλοπές από σπίτια και καταστήματα, αρπαγές τσαντών, κλοπές αυτοκινήτων και εμπρησμούς κλεμμένων αυτοκινήτων.

Αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα. Τα κλοπιμαία αυτά τα διέθεταν σε άλλους ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της σπείρας, όταν γίνονταν αντιληπτά, δεν δίσταζαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς ή πολίτες. Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου στον Ασπρόπυργο πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, το οποίο είχαν αφαιρέσει.

Και στις 24 Απριλίου, επίσης στον Ασπρόπυργο, όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από κλοπή αυτοκινήτου, εμβόλισαν τις δύο υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι η σπείρα αυτή έχει διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ανω Λιόσια, Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Αχαρνές, Ελευσίνα) συνολικά 4 ληστείες σε κατοικίες, 3 σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, 2 σε βάρος πεζών, μία απόπειρα ληστείας σε εταιρεία, 4 αρπαγές τσαντών, 13 κλοπές από σπίτια, 15 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών από καταστήματα, 38 κλοπές αυτοκινήτων και μία απόπειρα, καθώς και 6 εμπρησμούς αυτοκινήτων που είχε κλέψει.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των ληστειών, κλοπών, διακεκριμένων φθορών, εμπρησμών, απόπειρας ανθρωποκτονιών και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.