Θύελλα προκάλεσε η καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη ότι σκάφος της οικογένειας Καμμένου, υπό την ονομασία «Iliatoras of London», είναι εγγεγραμμένο σε εταιρεία οφσόρ. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διέψευσε την πληροφορία κάνοντας λόγο για λάσπη εις βάρος του.

Η αντιπαράθεση ωστόσο κορυφώθηκε χθες, καθώς ο κ. Γεωργιάδης παρομοίασε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη και ο κ. Καμμένος απείλησε με μηνύσεις κατά πάντων. «Ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε περάσει ένα ακίνητο σε οφσόρ εταιρεία και είπε το περίφημο: «Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Αν η απάντηση του κ. Καμμένου είναι ότι το να έχει σκάφος σε οφσόρ για να γλιτώνει φόρους είναι νόμιμο, συμφωνώ μαζί του. Αν με ρωτάτε όμως αν είναι ηθικό, σας λέω ότι είναι ανήθικο», δήλωσε χθες ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε με νόημα: «Είναι μάλλον ο νέος Γιώργος Βουλγαράκης, εφόσον μας λέει ότι αυτό είναι νόμιμο, μας δίνει την ίδια δικαιολογία που μας έδωσε και εκείνος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ανακοίνωσή του επιτέθηκε κατά της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «η λάσπη των χαλκείων της Συγγρού συνεχίζεται». Αρνείται μάλιστα ότι «κατέχει ή κατείχε ποτέ» το σκάφος με το όνομα «Iliatoras of London», συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για παροπλισμένο σκάφος αναψυχής 20 ετών υπό αγγλική σημαία «Ευρωπαϊκής Ενωσης, που κατέχει ο Ηλίας Καμμένος (πατέρας του προέδρου των ΑΝΕΛ) από το 1993, δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές και πληρωμένο σε ελληνική τράπεζα». Ο κ. Καμμένος προειδοποιεί ακόμη ότι θα οδηγήσει στην ποινική και αστική Δικαιοσύνη «τους συκοφάντες των Παρθένων Νήσων της Συγγρού και τα μέσα που αναπαράγουν μετά τη διάψευσή του τη λάσπη».

Πάντως, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης, το πολυτελές σκάφος«IliatorasofLondon», μάρκας Ferretti, μήκους 17,19 μ. ανήκει στηνοφσόρ εταιρείαCassCorporationLimited, η οποία φέρεται να έχει την έδρα της στην οδό Hill7, στην περιοχή Douglas της ΝήσουΜαν, ανάμεσα στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επισημαίνεται ότι με απόφαση του Δεκεμβρίου 2011 για την ανταλλαγή φορολογικών δεδομένων, η Νήσος Μαν περιλαμβανόταν στη λίστα των 47 κρατών που δεν συνεργάζονταν με την Ελλάδα.

Συνδεόμενοι στην οφσόρ που φέρεται να σχετίζεται με το σκάφος αναψυχής, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Γεωργιάδης, εμφανίζονται οMichealDoyleγια λογαριασμό της εταιρείας Beemacκαι ηBelindaLanyonγια λογαριασμό τηςCara ConsultantsLimited. Και οι δύο συνδεόμενοι πάντως εμφανίζονται ως διαχειριστές σε πληθώραοφσόρ εταιρειών.

«Τις μετοχές τις έχουν οι δύο Αγγλοι ως πληρεξούσιοι, αλλά πού είναι το χαρτί της ιδιοκτησίας;», διερωτάται ο κ. Γεωργιάδης και υποστηρίζει ότι ο κ. Καμμένος «έχει ορίσει τον πατέρα του ως χρήστη και τον εαυτό του ως σκίπερ για να γλιτώνει τους φόρους».«Ως υπουργός, ο κ. Καμμένος θέριζε το Αιγαίο με αυτό το σκάφος, όλοι ξέρουν ότι είναι δικό του», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.