Δυο δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν την Τετάρτη για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, που αποτελεί την πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίση και ως εκ τούτου έχει μεγάλη συμβολική σημασία για την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα.

H κεφαλαιοποίηση του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 2,108 δισ. ευρώ, ενώ η μετοχή του Οργανισμού υποχώρησε σήμερα (Τετάρτη) κατά 5,44%, στα 6,61 ευρώ.

Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των προσφορών από τους συμβούλους της αποκρατικοποίησης και θα κριθεί η ανταγωνιστικότητά τους σε σχέση με την έκθεση του ανεξάρτητου αποτιμητή που έχει προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

To ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση το βράδυ:

«Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοινώνει ότι οι παρακάτω υποψήφιοι υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση ποσοστού 33% της ανώνυμης εταιρείας "Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (ΟΠΑΠ Α.Ε.)":

α) Emma Delta
β) Third Point

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών, σε συνέχεια εισήγησης των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων. Στην ίδια συνεδρίαση, το ΔΣ θα αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές των έγκυρων υποψηφίων και θα κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από