Στην προσεχή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να εξεταστεί το θέμα Μανιτάκη, το οποίο - όπως εκτιμούν επιτελικά κυβερνητικά στελέχη - φέρνει πιο κοντά τον ανασχηματισμό.  
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πλέον ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κινείται σε γκρίζα ζώνη και δεν αποκλείουν μια «ηρωική» έξοδό του από την κυβέρνηση, σε περίπτωση κατά την οποία η συμφωνία με την τρόικα για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και το σχέδιο κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων θα παρακάμψει τη δική του πρόταση.
Επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κινηθεί σε χαμηλούς τόνους, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς στις διαδοχικές επικοινωνίες του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, το προηγούμενο διήμερο, εμφανίζεται να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ζήτημα Μανιτάκη. Είναι δεδομένο ωστόσο ότι ο υπουργός έχει παραγκωνιστεί και δεν συμμετέχει στον νέο κύκλο των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι επίσης έχουν ενημερωθεί ότι τις συζητήσεις για το πακέτο της δημόσιας διοίκησης θα χειρίζεται στο εξής ο κ. Στουρνάρας.
Δεν είναι συμπτωματικό εξάλλου ότι από το απόγευμα της Παρασκευής δεν έχει καταγραφεί επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. Είναι προφανές ότι από την πλευρά του Μαξίμου δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε κίνηση κυβερνητικών αλλαγών το διάστημα της παραμονής της τρόικας στην Αθήνα, καθώς κρίνεται ότι μια αλλαγή θα μπορούσε να εκληφθεί ότι έγινε κατ' απαίτηση των δανειστών.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το πιθανότερο είναι ότι το ζήτημα Μανιτάκη θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες δρομολογούνται από τον Πρωθυπουργό κατόπιν διαβουλεύσεων με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν μάλιστα ότι ο κ. Μανιτάκης βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το υπουργείο, κυρίως λόγω του ψυχροπολεμικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί με το οικονομικό επιτελείο. Εξ αυτού, αναφέρεται ότι έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί και οι πιθανότητες μετακίνησής του σε άλλο υπουργείο.         
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Αποστάσεις από το ζήτημα Μανιτάκη παίρνει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος συζήτησε για το θέμα που έχει ανακύψει τόσο με τον κ. Σαμαρά όσο και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, «μακριά από συντεχνιασμούς».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από