Το μήνυμα του Περικλή Ιακωβάκη «έκλεψε» την παράσταση στην όμορφη εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ όπου βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς.

Ο έμπειρος πρωταθλητής μας στα 400 μέτρα με εμπόδια, μόλις ανέβηκε να παραλάβει το βραβείο του, θυμήθηκε ένα συγκινητικό περιστατικό το οποίο και αποκάλυψε απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

«Στις 20 Γενάρη βρέθηκα σε μια εκδήλωση του συλλόγου μου στα Ιωάννινα. Είχα μαζί μου ένα ζευγάρι spikes για να τα χαρίσω σε έναν νεαρό αθλητή τον Βλάχα. Ύστερα από ένα μήνα έσπασε ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα. Αυτό το παιδί είναι το μέλλον του ελληνικού στίβου. Το δείχνουν οι επιδόσεις του. Τα παιδιά δεν θέλουν πολλά πράγματα. Δεν χρειάζονται μεγάλα προνόμια για να συνεχίσουν. Απλά πράγματα θέλουν και αγάπη» τόνισε ο Ιακωβάκης στέλνοντας το πιο ουσιαστικό μήνυμα της βραδιάς.

Σε μια εκδήλωση όπου τα συναισθήματα ήταν έντονα αφού στην αίθουσα βρέθηκε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού στίβου.

«Το Σεπτέμβριο τα παιδιά που εγγράφηκαν στα σωματεία του ΣΕΓΑΣ ήταν περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Το 2012 έγιναν 33 πανελλήνια ρεκόρ σε όλες τις κατηγορίες. Το καλοκαίρι οι αθλητές μας με την βοήθεια των προπονητών τους μας χάρισαν πολλές διακρίσεις.

»Το Νοέμβριο 26.000 δρομείς δημιούργησαν την μεγαλύτερη αθλητική γιορτή εδώ και πολλά χρόνια. Πριν λίγες μέρες η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών μας σημείωσε πολύ καλές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ.

»Αυτή είναι η απάντηση του στίβου σε όσους αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό σαν πρόβλημα και όχι ως κοινωνικό αγαθό. Ο ΣΕΓΑΣ θα συνεχίσει να διεκδικεί όλα όσα δικαιούται ο ελληνικός στίβος και θα συνεχίσουμε να προτείνουμε λύσεις για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού. Η προσέγγιση μας στην κρίση είναι η δημιουργία» είπε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος.

Συγκινητική στιγμή η παραλαβή από τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βαλκανιονίκη και Μεσογειονίκη Γιώργο Μαρσέλο, ο οποίος υποσχέθηκε να βάλει το βραβείο κάτω από το μαξιλάρι του, ξυπνώντας τις αναμνήσεις, όπως είχε κάνει όταν πήρε το πρώτο μετάλλιο μικρός σε σχολικούς αγώνες.

«Μπορεί να μην αισθανθώ όπως όταν ήμουν μικρός, όμως θα αναπολώ όλες τις στιγμές που έζησα στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ» είπε χαρακτηριστικά.

Από την εκδήλωση απουσίασε ο Κώστας Φιλιππίδης που συμμετείχε σε μίτινγκ στη Γερμανία και το βραβείο παρέλαβε ο προπονητής του Δημήτρης Κυτέας.

Τέλος ο Βασίλης Σεβαστής από τη θέση του γενικού γραμματέα πλέον βράβευσε τα πρώην μέλη του ΔΣ και έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον κ.Ιωαννίδη:

«Όλοι ξέρουμε πως πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες και αυτό έκανα και εγώ όταν άφησα τον προεδρικό θώκο. Θέλω επίσης να πω στον Υφυπουργό Αθλητισμού, πως υπάρχουν πράγματα στον αθλητισμό που μπορούν να γίνουν χωρίς κόστος και αφορούν στον σχολικό αθλητισμό. Εμείς είμαστε δίπλα σε αυτή την κατεύθυνση και έτοιμοι να συμβάλλουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις

Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου- επί κοντώ)

Δημήτρης Κυτέας, (7ος Παγκόσμιο κλειστού, 5ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελσίνκι, 7ος Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου),

Σπύρος Λεμπέσης (Τρίτωνας – ακοντισμός),

Αντώνης Παπαδημητρίου, 7ος Ολυμπιακοί Αγώνες ΛονδίνουΝικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων – επί κοντώ),

Μανώλης Καραγιάννης, 3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΕλσίνκιΚώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομ. – ύψος),

Γιώργος Τσούγκος 4ος Παγκόσμιο κλειστού, Κωνσταντινούπολη,

Λούης Τσάτουμας(Μεσσηνιακός – μήκος),

Δημήτρης Βασιλικός 6ος Παγκόσμιο κλειστού, Κωνσταντινούπολη –Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων- τριπλούν),

Φρανσουά Ντοφέν, 6η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελσίνκι -Αθανασία Πέρρα (ΑΟ Μεγάρων- τριπλούν),

Σοφία Μπακατσάκη 7η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελσίνκι,

Περικλής Ιακωβάκης (ΕΚΑ Δωδώνης- 400 μ. εμπ.),

Μαίρη Σωτηρακοπούλου, 8ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελσίνκι,

Κώστας Δουβαλίδης (Ρεθυμνιακός – 110 μ. εμπ.),

Μπάμπης Σδρόλας 8ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελσίνκι,

Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας – σφυροβολία),

Κώστας Κοροσίδης, 5η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν, ΒαρκελώνηΝίκος Τσιώκος (ΓΣ Καρδίτσας – τριπλούν),

Δημήτρης Τσιφτσόγλου, 8ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν, Βαρκελώνη,

Γιάννης Κυριαζής (ΟΦΚΑ Οδυσσέας – ακοντισμός), 1ος Βαλκανικό Πρωτάθλημα Π/Κ, Σερβία.

Ειδικές βραβεύσεις

Σοφία Υφαντίδου (Φίλιππος Βέροιας) ολυμπιακή επίδοση ακοντισμού στο έπταθλο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, Μηνάς Κυριάκος

Βραβείο Κώστα Σπανίδη: Ηλιάννα Κοροσίδου (σφυροβολία)ΑΟ Φιλοθέης: Το σωματείο με τα περισσότερα παιδιά στις εθνικές ομάδες Π/Κ και Ε/Ν

Fair Play: Παναγιώτης Παπανδρεόπουλος

Βραβείο Μιχαήλ: Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός – 100 μ. -200 μ.)

Κριτής: Γεωργία Ζωγράφου

Καλύτερο επαρχιακό σωματείο: ΓΣ Ελ. Βενιζέλος

Πρώην μέλη ΔΣ: Φωτεινή Παπαδάκη, Γιάννης Μανίκας, Θεόδωρος Αυγήτας, Αναστάσιος Τομπούλης, Δημήτρης Γκερλές, Θεόδωρος Γκατζίδης, Βαγγέλης Μελιγκουνάκης, Χριστόδουλος Χατζηαναγνώστου

ΕΑΣ: Δημήτρης Χαχάμης, Αντώνης Χιώτης

Πρώην πρόεδρος: ΣΕΓΑΣ Γιώργος Μαρσέλος