Λέει πως διέπραξε ένα «τεράστιο λάθος». Η Σούζι Φέιβορ-Χάμιλτον ήταν κάποτε μία από τις μεγάλες ελπίδες των ΗΠΑ στους δρόμους μέσων αποστάσεων. Είχε πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς, όμως δεν είχε την απόδοση που ήθελε και ενδεχομένως μπορούσε. Αποσύρθηκε από τον αθλητισμό, άρχισε να εργάζεται ως μεσίτρια ακινήτων και… έπεσε στην κατάθλιψη, αφού πρώτα απέκτησε μια κορούλα, η οποία είναι σήμερα επτά ετών. Προσπάθησε μάταια να θεραπευθεί μιλώντας με ψυχοθεραπευτές και παίρνοντας φάρμακα. Και τον Δεκέμβριο του 2011, δυστυχής και μόνη παρά το γεγονός ότι είχε μια φαινομενικά σταθερή, θεωρητικά ικανοποιητική και κοινωνικά άμεμπτη ζωή, έγινε έσκορτ γκερλ και άρχισε να συνεργάζεται μ’ ένα γραφείο συνοδών του Λας Βέγκας. Το έκανε χωρίς να υπάρχει ένα «διότι», αλλά έχοντας χίλιους μικρούς καλούς λόγους. Ο πρώτος ήταν «ένας απροσδιόριστος πόνος εδώ, στο ύψος του στήθους», έγραψε τις προάλλες στο twitter· και μια ανασφάλεια που την εξουθένωνε.

Το μυστικό της αποκαλύφθηκε από τον ιστότοπο The Smoking Gun. Πίσω από το όνομα της συνοδού Κέλι Λάντι κρυβόταν η 44χρονη Φέιβορ-Χάμιλτον. Ζούσε διπλή ζωή, κλείνοντας ερωτικά ραντεβού στο Λας Βέγκας, το Λος Αντζελες, το Χιούστον και το Σικάγο. Χρέωνε 6.000 δολάρια για ένα 24ωρο μ’ έναν άνδρα ή 1.500 δολάρια για δύο ώρες μ’ ένα ζευγάρι. Αφού αποκαλύφθηκε, η πρώην αθλήτρια έστειλε μια σειρά από μηνύματα μέσω του λογαριασμού της στο twitter, στα οποία έκανε λόγο για «τεράστιο λάθος» εκ μέρους της, και προσέθετε: «Δεν περιμένω από τον κόσμο να καταλάβει. Ομως οι λόγοι για τους οποίους το έκανα μου είχαν φανεί τότε λογικοί και είχαν μεγάλη σχέση με την κατάθλιψη».

Η Φέιβορ-Χάμιλτον είχε εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, του 1996 και του 2000. Δεν είχε κερδίσει κάποιο ολυμπιακό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα, όμως είχε στεφθεί επτά φορές πρωταθλήτρια ΗΠΑ. Στα μηνύματά της στο twitter έγραψε πως ο σύζυγός της, ο Μαρκ, 44 χρονών, μαζί με τον οποίο είχε ένα μεσιτικό γραφείο στο Μάντισον του Γουισκόνσιν, γνώριζε για τη δουλειά της ως συνοδού. «Προσπαθούσε να με κάνει να σταματήσω. Δεν το υποστήριζε καθόλου», έγραψε. Το ζευγάρι ζει σ’ ένα σπίτι αξίας 600.000 δολαρίων και ουδείς πίστευε πως είχε οικονομικά προβλήματα. Η Φέιβορ-Χάμιλτον λέει πως είναι «τελειομανής» και άνθρωπος που του αρέσει να ευχαριστεί τους άλλους και προσθέτει πως αγωνίστηκε με «τους δαίμονες που βρίσκονται στο μυαλό σου και σου λένε πως δεν είσαι αρκετά καλή, πως δεν είσαι αρκετά γρήγορη, πως πρέπει να γίνεις καλύτερη». «Οσο τρελό κι αν φαίνεται, ποτέ δεν πίστεψα πως θα αποκαλυπτόμουν, έτσι ποτέ δεν πίστεψα ότι θα πληγώσω οποιονδήποτε. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη και να ξαναγίνω μια καλή μητέρα, σύζυγος, κόρη και φίλη», προσθέτει.