Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των αποδοχών που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί η άκαρπη συνάντηση εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το ΔΣ της Ενωσης αποφάσισε ακόμα την αναστολή της δημοσίευσης δικαστικών αποφάσεων εκτός των κατεπειγουσών, ενώ όλοι οι δικαστές θα υποβάλουν στους προϊσταμένους τους αίτημα για υλικοτεχνική υποστήριξης (γραφεία, βιβλία, χαρτί, κλπ), ώστε να εργάζονται στα δικαστήρια και όχι στα σπίτια τους.

Προγραμματίστηκε επίσης έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφασιστεί για το αν θα κατέλθει σε απεργία το δικαστικό σώμα.

Πάντως, ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στον δικαστικό και εισαγγελικό κόσμο είναι ότι:

  • Την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ενωσης των Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου με αντικείμενο τις περικοπές μισθών.
  • Δύο μέρες μετά, στις 14 Σεπτεμβρίου, τα μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών θα καθορίσουν τη στάση των διοικητικών δικαστών σε Γενική Συνέλευση
  • Στις 16 Σεπτεμβρίου συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κατά την οποία θα αποφασισθεί η μορφή των κινητοποιήσεων των εισαγγελέων, σε περίπτωση που η πολιτεία προβεί σε περαιτέρω περικοπές των αποδοχών τους.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, πρώτη Ημέρα του νέου δικαστικού έτους,  έχει ήδη αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν στις 12.30 πανδικαστικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και διακοπή λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων.

Το πρωί της Παρασκευής, οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, και ακολούθως με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς. Οι δικαστές έθεσαν υπόψη του πρωθυπουργού ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθούν οι περικοπές, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς δεν δεσμεύτηκε για τίποτα.

Τελευταία ελπίδα των δικαστών είναι η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από