Ενώ περπατάς μέσα στις ανακαινισμένες αίθουσές του και θαυμάζεις τη δουλειά που έχει γίνει στα θεωρεία, τα φουαγιέ, την πλατεία και τη σκηνή, αναρωτιέσαι για το μέλλον αυτού του κτιρίου, δεδομένης της άσχημης οικονομικής συγκυρίας. Ναι, το κτίριο του ιστορικού Δημοτικού Θεάτρου μπορεί να χαρίσει ξανά στον Πειραιά λίγη από την αίγλη του παρελθόντος. Ομως το ερώτημα είναι: πώς θα συντηρηθεί;
Το κόστος συντήρησής του, κατά πληροφορίες, ανέρχεται περίπου στο 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για ένα ποσό που αυτή τη στιγμή ο Δήμος Πειραιά αδυνατεί να παρέχει και προτείνει τη σύσταση ενός ειδικού φορέα που θα διαχειρίζεται το θέατρο. Εδώ βέβαια υπάρχουν ερωτηματικά καθώς ο Δήμος Πειραιά, ελέω «Καλλικράτη», δεν μπορεί να ιδρύσει τρίτο φορέα νομικού προσώπου (ήδη λειτουργούν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Πρόνοιας και Πολιτισμού). Το να ενταχθεί το θέατρο στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού του δήμου είναι δώρο άδωρο καθώς λόγω «Καλλικράτη» δεν προβλέπονται προσλήψεις και το υπάρχον προσωπικό είναι ελάχιστο. Παράλληλα, φήμες θέλουν τον δήμο να νοικιάζει τον χώρο σε ιδιωτική εταιρεία θεαμάτων, η οποία και θα αναλάβει το κόστος συντήρησης.
Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος αναζητά λύση σε συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Σήμερα είναι η ημερομηνία παράδοσης του έργου από τον εργολάβο στο υπουργείο Παιδείας- θα ακολουθήσει μια περίοδος ελέγχου και στη συνέχεια θα παραδοθεί στον Δήμο Πειραιά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από