Με στόχο να αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης των σκουπιδιών εν μέσω θέρους, ομόφωνα χθες τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης Δήμων Αττικής, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού (φωτογραφία), αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη λύση της απευθείας ανάθεσης σε ανάδοχο ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για τις υποστηρικτικές λειτουργίες του ΧΥΤΑ.
Για το πρόβλημα που έχει ανακύψει, η επίλυση του οποίου συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Γ. Σγουρός έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης.
Θέτοντας προ των ευθυνών τους τούς εργαζομένους, στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Γ. Σγουρός επισήμανε ότι «μέχρι να αναδειχθεί ο μειοδότης του μεγάλου διαγωνισμού για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ο ΕΔΣΝΑ έχει τρεις επιλογές: Να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ αποκλειστικά με τους εργαζομένους του Συνδέσμου, να διαπραγματευτούμε με έναν ανάδοχο για χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του μεγάλου διαγωνισμού και να σταματήσει να λειτουργεί εντελώς».
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση για την ανάθεση των εργασιών σε ανάδοχο ελήφθη με σύμφωνη γνώμη του Νομικού Συμβούλου του Συνδέσμου προκειμένου να μη βρεθεί σε αδιέξοδο το Λεκανοπέδιο εν μέσω θέρους, γεγονός που θα προκαλούσε ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο κ. Σγουρός, η διαδικασία αυτή προβλέπεται από τη νομοθεσία για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. «Εξάλλου», πρόσθεσε, «η σχετική σύμβαση θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο και θα προχωρήσουμε μόνο εφόσον έχουμε το τελικό ΟΚ» από το Ανώτατο Δικαστήριο».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από