Νιλ Ολντεν Αρμστρονγκ

Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1930 στο Οχάιο. Συμμετείχε στον πόλεμο της Κορέας ως χειριστής αεροσκάφους της Αεροπορίας Ναυτικού. Σπούδασε αεροναυπηγός και έγινε δοκιμαστής αεροσκαφών. Το 1962 επελέγη για το Σώμα των Αστροναυτών και το 1966 ήταν κυβερνήτης της αποστολής «Gemini 8», κατά την οποία δύο διαστημόπλοια συνδέθηκαν για πρώτη φορά στο Διάστημα. Στις 21 Ιουλίου 1969, ως κυβερνήτης της αποστολής «Απόλλων 11», έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη. Το 1971 παραιτήθηκε από τη NASA για να γίνει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι. Ζει στο Ιντιαν Χιλ του Οχάιο και ένας μικρός κρατήρας κοντά στο σημείο όπου πάτησε στη Σελήνη φέρει το όνομά του.

Μάικλ Κόλινς

Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1930 στη Ρώμη και είχε επιλεγεί με την τρίτη ομάδα των αστροναυτών της NASA, το 1963, μαζί με τον Ολντριν. Στην αποστολή «Απόλλων 11» ήταν ο αστροναύτης που παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, ενώ ο Αρμστρονγκ και ο Ολντριν προσσεληνώνονταν με τη σεληνάκατο «Αετός». Πριν γίνει αστροναύτης σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ και στη συνέχεια έγινε πιλότος δοκιμών της Πολεμικής Αεροπορίας. Αφού αποχώρησε από τη NASA, το 1970, διορίστηκε από τον τότε πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Δημόσιες Υποθέσεις. Ενα χρόνο μετά έγινε διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Αέρος και Διαστήματος, θέση που κράτησε έως το 1978. Το 1985 ίδρυσε μια εταιρεία συμβούλων, τη Michael Collins Associates. Είναι παντρεμένος με την Πατρίσια Κόλινς και έχουν τρία παιδιά.

Εντουιν Γιουτζίν

«Μπαζ» Ολντριν

Γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1930 στο Γκλεν Ριτζ του Νιου Τζέρσι και ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη. Σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ και αποφοίτησε το 1951, τρίτος στην τάξη του. Ηταν πιλότος μαχητικού στον πόλεμο της Κορέας και στη συνέχεια έκανε διδακτορικό στην αστροναυτική, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Επελέγη από τη NASA στην τρίτη ομάδα των αστροναυτών της, τον Οκτώβριο του 1963. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1972, έπειτα από υπηρεσία 21 ετών. Ακολούθησαν χρόνια πάλης με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό, αλλά η ζωή του βελτιώθηκε σημαντικά όταν ζήτησε θεραπεία και αφού παντρεύτηκε τη Λόις Ντριγκς Κάνον (πήραν διαζύγιο στις 15 Ιουνίου 2011 επικαλούμενοι «ασυμβίβαστες διαφορές»).