Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων από τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Αμυνας την περίοδο της υπουργικής θητείας του, με αφορμή την απολογία Ζήγρα, αναφέρεται και πάλι σε «ανήθικη πρακτική» του ανακριτή της υπόθεσης, Γ. Μαλλή, και κάνει λόγο για «στοχευμένες συνεργασίες» του δικαστικού λειτουργού με κατηγορούμενους.

Αναφέρει επίσης ότι ο ανακριτής αποδέχθηκε αντί απολογίας του Νίκου Ζήγρα «ένα φανφαρόνικο κατασκεύασμα από τις ειδικές υπηρεσίες που ενίοτε χρησιμοποιεί, που το βάφτισαν ως 'κατηγορητήριο' εναντίον εμού και ενός μεγάλου, δυστυχώς, αριθμού αθώων πολιτών».

Αποδίδει επίσης στον ανακριτή «προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου» και θεωρεί ότι ο κ. Μαλλής «εκμεταλλεύεται και έναν άρρωστο άνθρωπο, υποσχόμενος υποκριτικά την αποφυλάκισή του».

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι έχει δώσει εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του να καταθέσουν μηνύσεις ενάντια στους «πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας».

Στις ανακοινώσεις του ο κατηγορούμενος επανέρχεται στο θέμα της κράτησης της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, και προειδοποιεί «ότι σε περίπτωση που προκύψει προσωπική ζημία στην υγεία της γυναίκας μου» ο ανακριτής θα έχει τραγικές ευθύνες που «θα βαρύνουν εκείνον αποκλειστικά και για τις οποίες να είναι βέβαιος ότι θα υποστεί τη δίκαιη απάντηση της Δικαιοσύνης».

Τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε «σιωπηρή άρνηση» του κ. Μαλλή να καλέσει -στην υπόθεση των υποβρυχίων- τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας της περιόδου 1998-2002, όπως ζήτησε διά των συνηγόρων του πρόσφατα.

«Νομίζουν, αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος, ότι έτσι θα κρύψουν τις ενοχές των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και συμφώνησαν με τον τρόπο αυτό να καλύψουν και όλους τους υπουργούς τους από τις μεγάλες ατομικές ευθύνες που ο καθένας ξεχωριστά φέρει για όλη την περίοδο των καθυστερήσεων και προβλημάτων στην υλοποίηση του προγράμματος μέχρι σήμερα».

Παράλληλα, διά του συνηγόρου της, η Βίκυ Σταμάτη προαναγγέλλει προσφυγές στην Δικαιοσύνη εναντίον του συγκατηγορουμένου της Νίκου Ζήγρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από