Χρειάστηκε να ξοδέψει 10 εκατ. δολάρια ανά λεπτό. Τρία λεπτά τού ήταν αρκετά για να βγάλει από τη μέση τον κινέζο αντίπαλό του και μόλις 12 λεπτά για να ανακηρυχθεί ο άνθρωπος που έχει αποκτήσει το πλέον ακριβοπληρωμένο έργο τέχνης που έχει πωληθεί μέχρι σήμερα σε δημοπρασία – τη μία από τις τέσσερις εκδοχές της διάσημης «Κραυγής» του νορβηγού ζωγράφου Εντβαρντ Μουνκ, για την οποία πλήρωσε 120 εκατ. δολάρια.

Ο 60χρονος εβραϊκής καταγωγής αμερικανός Λίον Μπλακ όχι απλώς αγόρασε ένα από τα ακριβότερα έργα τέχνης (σε ιδιωτική συναλλαγή το ρεκόρ υψηλότερης τιμής έχει διατεθεί για τους «Χαρτοπαίκτες» του Σεζάν με 250 εκατ. δολάρια), αλλά αποκάλυψε και την ταυτότητά του, κάτι σπάνιο για ανάλογες συναλλαγές.

Μπορεί να ήταν γνωστός ως ο Κύριος Τέχνη στους επενδυτικούς κύκλους του Μανχάταν και μια ματιά στη συλλογή του, η οποία περιλαμβάνει από Ραφαήλ έως Αντι Γουόρχολ, να ήταν διακαής πόθος για πολλούς φιλότεχνους, καθώς δεν την έχει εκθέσει, αλλά τη διατηρεί στο τριώροφο σπίτι του, στην Παρκ Αβενιου. Ουδείς όμως περίμενε ότι ο πρόεδρος της Apollo Global Management (που διαχειρίζεται ιδιωτικά κεφάλαια) ήταν εκείνος που είχε μπει τόσο δυναμικά στο παιχνίδι και με τέτοιο ποσό, καθώς τα τελευταία χρόνια τα επώνυμα κομμάτια «χτυπούσαν» είτε οι εμίρηδες από το Κατάρ είτε ρώσοι και κινέζοι μεγιστάνες, ενώ αμερικανοί και ευρωπαίοι συλλέκτες παρακολουθούν διακριτικά την ξέφρενη πορεία των τιμών, αλλά δεν την ακολουθούν λόγω της οικονομικής κρίσης.