Αίγινα. Ξεχωριστή θέση στα νησιώτικα φεστιβάλ έχει αυτό της Αίγινας, που γίνεται για 7η χρονιά και πάντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της σολίστ του πιάνου Ντόρας Μπακοπούλου. Στις 13 Αυγούστου θα συμπράξει η φλαουτίστα και συνθέτις Στέλλα Γαδέδη με τον κιθαρίστα Γιώργο Μουλουδάκη, την επόμενη ημέρα η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Γιάννης Παλαμίδας σε τραγούδια της Λένας Πλάτωνος ενώ στην πανοραμική βεράντα του ξενοδοχείου Ναυσικά στις 16 Αυγούστου η Ντόρα Μπακοπούλου, ο Τίτος Γουβέλης και η υψίφωνος Μάιρα Μηλολιδάκη θα παρουσιάσουν μια συναυλία με έργα Σούμπερτ και άλλων. Στις 17 Αυγούστου επίσης, η βραδιά όπερας θα έχει άριες από την υψίφωνο Τζούλια Σουγλάκου, ενώ η συναυλία της Αρλέτας την επομένη στην παραλία της Αύρας είναι επίσης μια ξεχωριστή στιγμή του Φεστιβάλ.

n Από τις 10 έως τις 31 Αυγούστου. Είσοδος: 12 ευρώ.

Πόρος – Υδρα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Αργωσαρωνικού γίνεται για δεύτερη χρονιά, με πέντε συναυλίες. Μια επίλεκτη ομάδα από διεθνώς βραβευμένους σολίστ κλασικής μουσικής, το Leondari Ensemble, επιστρέφει στον Κόλπο του Σαρωνικού με κλασικά έργα και μπόλικη διάθεση.

n Από 31 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου σε Πόρο, Γαλατά, Υδρα.

Nάξος. Για 12η χρονιά στον Πύργο Μπαζαίου το ραντεβού ανανεώνεται και φέτος για το Φεστιβάλ Νάξου. Η έκθεση ΔΗ-ΜΗΤΗΡ-ΓΗ, μια πολυδιάστατη εικαστική αναζήτηση των καλλιτεχνών Μίλτου Παντελιά και της Ειρήνης Γκόνου, η unplugged συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου, το κουκλοθέατρο «Ο μισοκοκοράκος» σε σκηνοθεσία Μαιρηβής Γεωργιάδου αλλά και η σύμπραξη των Ρος Ντέιλι, Κέλυς Θωμά και Βασίλη Ρακόπουλου είναι μερικές από τις φετινές εκδηλώσεις.

n Στον Πύργο Μπαζαίου, από 28 Ιουλίου έως 9 Σεπτεμβρίου.

Μύκονος. Το φεστιβάλ «Αντανάκλασις» έκανε πέρυσι τα πρώτα του βήματα στο νησί των ανέμων. Φέτος, οι Burger Project σηκώνουν την αυλαία στις 27 Ιουλίου (21.00) στο Θέατρο Λάκκας και οι General ConZou, Al the X-King, Cosmic Communist και Mosch Holiday διασκευάζουν κομμάτια από την πανκ, ροκ σκηνή αλλά και ρεμπέτικα.

n Από 27 Ιουλίου έως 5 Οκτωβρίου, πληροφορίες στο τηλ. 22890-28.636.