Σχεδόν την επομένη του σχηματισμού της κυβέρνησης συνεργασίας, τα επίλεκτα στελέχη της τρόικας, ο Τόμσεν, ο Μαζούχ, ο Μορς και οι υφιστάμενοί τους, ήταν με τα όπλα παρά πόδα στην Αθήνα, απαιτώντας να δουν τον νέο υπουργό Οικονομικών.

Και πριν καν αναλάβει τον επισκέφθηκαν και εκείνος τους δέχθηκε, τους άκουσε και αυτοί με τη σειρά τους μετέδωσαν, με το αυστηρό, τεχνοκρατικό και μαζί εξουσιαστικό ύφος, τα μηνύματα και τις απαιτήσεις τους. Δεν άφησαν χρόνο ούτε για ανάσα, ωσάν να ήθελαν να επιβεβαιώσουν την εξουσία τους. Ποιοι; Αυτή ακριβώς η παρέα μέτριων τεχνοκρατών που δρουν κατόπιν οδηγιών και εντολών και θέλουν να αντιμετωπίζονται ως ιερά τέρατα. Ούτε οι βρετανοί αξιωματικοί δεν τα έκαναν αυτά στην Ινδία στον καιρό της αποικιοκρατίας.

Είναι προφανές ότι αυτό το καθεστώς της επιτόπιας επιτήρησης προσβάλλει τη χώρα, τον λαό, την κυβέρνηση, τις πολιτικές δυνάμεις, τον καθένα πολίτη χωριστά.

Θα μπορούσε, για παράδειγμα, η τρόικα να συναντήσει άνετα τον κ. Στουρνάρα στις Βρυξέλλες.

Δόξα τω Θεώ μηχανήματα υπάρχουν, τα στοιχεία είναι όλα διαθέσιμα, οι ίδιοι επικοινωνούν χωρίς εμπόδια και περιορισμούς με τις ελληνικές Αρχές, τι χρειάζεται κάθε φορά αυτή παράσταση επικυριαρχίας;

Το είδαμε το έργο, ξέρουμε πώς είναι η επιτήρηση, η χώρα δήλωσε πιστή στις υποχρεώσεις της, όλα μπορούν να ελεγχθούν από τις Βρυξέλλες.

Και τέλος πάντων η συμβολή τους δεν ήταν σπουδαία. Μπακάλικα πράγματα, χωρίς μελέτη, από τον τυφλοσούρτη του ΔΝΤ βγαλμένα, μια συνταγή αποτυχημένη μας επέβαλαν, που βύθισε την ελληνική οικονομία κατά 20% σχεδόν σε δύο χρόνια.

Αυτό είναι το επίτευγμά τους! Γιατί λοιπόν να στεκόμαστε προσοχή σε ό,τι λένε, γιατί χρειάζεται να είναι στημένοι εδώ σαν μπάστακες του Μνημονίου;

Για να υπενθυμίζουν στους Ελληνες ότι τελούν υπό καθεστώς κηδεμονίας;

Πρόκειται για γελοία κατάσταση η οποία πρέπει να τελειώσει το ταχύτερο.

Οι κύριοι της τρόικας, αν δεν είναι ήδη, θα είναι σε λίγοι ανεπιθύμητοι.