ΒΕΛΓΙΟ

Γαλακτοπαραγωγοί έριξαν χθες χιλιάδες λίτρα γάλακτος έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες δημιουργώντας μια «λίμνη από γάλα» για να διαμαρτυρηθούν για τις χαμηλές τιμές του προϊόντος. Οι διαδηλωτές, από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, απέκλεισαν μια πλατεία με τρακτέρ και αγάλματα αγελάδων βαμμένων στα εθνικά χρώματα των χωρών της ΕΕ.

ΓΑΛΛΙΑ

Ενας άνδρας που κρατούσε όπλο που αποδείχθηκε ψεύτικο συνέλαβε χθες όμηρο έναν ενήλικο σε νηπιαγωγείο στο Βιτρί-σιρ-Σεν (νότιο προάστιο του Παρισιού) που λειτουργεί τους θερινούς μήνες ως χώρος ψυχαγωγίας. Συνελήφθη αφού απελευθέρωσε τον όμηρο και ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την Αστυνομία. Ηταν οπλισμένος με ένα αεροβόλο – απομίμηση αυτόματου όπλου και φαίνεται πως έχει ψυχολογικά προβλήματα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο Ράτκο Μλάντιτς είχε απειλήσει να εξοντώσει τους άμαχους πληθυσμούς προστατευόμενων θυλάκων στην Ανατολική Βοσνία και οι απειλές αυτές ήταν ένα ανατριχιαστικό προμήνυμα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα. Αυτό κατέθεσε χθες ένας σημαντικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του πρώην στρατιωτικού αρχηγού των Σέρβων της Βοσνίας, ο πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ Ντέιβιντ Χάρλαντ, ο οποίος είχε συναντηθεί επανειλημμένα μαζί του στη διάρκεια του πολέμου (1992-1995).

ΚΙΝΑ

Ενας κινέζος επίσκοπος που χειροτονήθηκε το περασμένο Σάββατο φέρεται να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ύστερα από απροσδόκητες δηλώσεις του με τις οποίες απορρίπτει την ελεγχόμενη από το κράτος Καθολική Εκκλησία της Κίνας. Ο Ταντέους Μα Ντακίν είναι αναπληρωτής επίσκοπος της Σαγκάης.