Στροφή 180 μοιρών έκανε χθες ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος, ο οποίος με γραπτή δήλωσή του αθώωσε τον εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμο Αναστασιάδη για την υπόθεση της διακίνησης του περίφημου ροζ DVD που περιείχε προσωπικές του στιγμές με την τότε συμβασιούχο υπάλληλο Εύη Τσέκου.

«Οσον αφορά το ζήτημα ότι παρέδωσε στον κ. Γ Ανδριανό, το DVD δεν έχω προσωπική αντίληψη και συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω. Στην υποτιθέμενη περίπτωση που η υλική πράξη της παράδοσης έγινε από τον Θ. Αναστασιάδη, δηλώνω βεβαίως και κατηγορηματικώς, γνωρίζοντας την ποιότητα του δημοσιογράφου, ότι δεν είχε πρόθεση να παραβιάσει τα προσωπικά μου δεδομένα. Αντίθετα, θεωρώ ότι διαισθανόμενος πως κάποιοι ήθελαν ν’ ασκήσουν επιρροή πάνω μου για να επηρεάσουν την πολιτική μου δραστηριότητα, απευθύνθηκε στο κατ’ εξοχήν αρμόδιο πρόσωπο, τον κ. Ανδριανό, έχοντας συναίσθηση για να προστατευτεί η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά» ανέφερε ο Χρ. Ζαχόπουλος στη γραπτή δήλωσή του, αποτέλεσμα των επαφών του με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Ακολούθησαν οι καταθέσεις της συζύγου και του γιου του Χρ. Ζαχόπουλου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι «στο μόνο πράγμα που μπορούσε κανείς να τον χτυπήσει ήταν η οικογένειά του».