Αφού έκανε πρόταση γάμου και τελικά παντρεύτηκε την επί χρόνια αρραβωνιαστικιά του και δασκάλα του στη γιόγκα (άλλωστε χάρη στη γιόγκα γνωρίστηκαν), αφού δήλωσε επανειλημμένα ότι εγκαταλείπει το twitter, αφού ξέγραψε το παρελθόν του με την Κιμ Μπέισινγκερ και αφού γνώρισε την παρακμή και την «ανάσταση» χάρη στην τηλεοπτική σειρά «30 Rock», ο Αλεκ Μπόλντουιν έχει πλέον την άνεση να ασχοληθεί και με άλλα. Οπως με την πολιτική.

Εκείνο το ένα εκατομμύριο δολάρια που, έτσι απλά, έδωσε μετά τον γάμο του στην περίφημη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης είχε υποψιάσει αρκετούς. Και η δημοσιοποίηση των προθέσεών του να κατεβεί ως υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης φάνηκε να τους δικαιώνει.

Ο ίδιος έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με τη – φιλελεύθερη – πολιτική και πολλές σκέψεις του, ακόμη και αντιρρήσεις του, είχαν περάσει και στον «σιδηρό» χαρακτήρα του στην επιτυχημένη σειρά «30 Rock», που διαδραματίζεται στα παρασκήνια ενός τηλεοπτικού σόου.

Χρειαζόταν όμως και ένα σπρώξιμο. Από τα αδέλφια του και κυρίως από τον νεότερο Γουίλιαμ Μπόλντουιν – της οικογενείας των ηθοποιών. Ο οποίος, μιλώντας στο CNN, βέβαια, είπε πως ο αδελφός του είναι «εξαιρετικά έξυπνος και μορφωμένος», όμως «μπορεί και να μην είναι πλασμένος ακριβώς για την πολιτική, που προϋποθέτει ανοχή και υπομονή». Θα είχε στον νου του τα πρόσφατα μόνον επεισόδια που αποδίδονται στον αδελφό του Αλεκ: η επίθεση σε φωτογράφο (που την αρνείται) και η εκδίωξή του από αεροπλάνο διότι εξακολουθούσε, πριν από την απογείωση, να παίζει ένα παιχνίδι τύπου Scrabble στο iPhone του.

Χώρια οι εξομολογήσεις του στο «Vanity Fair» ότι σκεφτόταν να δολοφονήσει τον δικηγόρο της πρώην συζύγου του (Κιμ) με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ ή για το πόσο θα ήθελε να ξεκοιλιάσει τελετουργικά, κοιτώντας τον στα μάτια, έναν «ενοχλητικό» δημοσιογράφο.

Κάνει λοιπόν για δήμαρχος, αφού είναι τόσο «θερμοκέφαλος» ο Αλεκ Μπόλντουιν; Ο αδελφός του Γουίλιαμ σπεύδει να θυμίσει ότι το ίδιο είναι και άλλοι δήμαρχοι, ο Τζον ΜακΚέιν και ο Ρούντι Τζουλιάνι, «και όμως είναι και αποτελεσματικοί και επιτυχημένοι πολιτικοί».

Οσο για την ιδιότητά του, ηθοποιοί ήταν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν και ο δήμαρχος του Καρμέλ της Καλιφόρνιας Κλιντ Ιστγουντ και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Ο Αλεκ Μπόλντουιν, πάντως, δηλώνει πως «θα δω πώς θα είναι τα πράγματα το 2014 και ανάλογα θα πράξω. Πάντως, θα ήθελα πολύ να κατεβώ για δήμαρχος».