Επίσης, ο κ. Νίκος Δένδιας έστειλε μήνυμα προς τη Χρυσή Αυγή και την πρακτική της να υποκαθιστά το έργο της ΕΛ.ΑΣ.

«Η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχθεί ούτε την αμφισβήτηση του ρόλου των Σωμάτων Ασφαλείας ούτε την οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης τους», ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

«Έχουμε 55.000 αστυνομικούς. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη αλλά καλύτερη αστυνομία μέσα από ένα νέο οργανωτικό πλαίσιο», σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, σπεύδοντας να υπενθυμίσει πάντως ότι οι αστυνομικοί έχουν πολύ μικρούς μισθούς και η Πολιτεία οφείλει να τους βοηθήσει να αναδείξουν τις δυνατότητες που έχουν.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε μέγιστη πρόκληση για τη χώρα μας την παράνομη μετανάστευση. Όπως τόνισε υπάρχει μέγα θέμα στις διαδικασίες επαναπροώθησης και ότι «δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από την Τουρκία στην οποία αν και η Ελλάδα έχει υποβάλλει 112.000 αιτήματα επαναπροώθησης, μόνο οι 11.000 έχουν γίνει αποδεκτές και από αυτές μόλις 3.000 παράνομοι μετανάστες έχουν επιστρέψει», λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ισχύουν στη γειτονική χώρα.  

Ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μετατάξεις οι ελλείψεις στην υπηρεσία ασύλου και με μετατάξεις να γίνει δυνατό να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Φιλοξενίας. Όπως εξάλλου ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα πρέπει να παλέψουμε για την αλλαγή της Συνθήκης Δουβλίνο 2 που συνιστά για τη χώρα μέγιστο πρόβλημα και να
διαπραγματευτούμε για το ταμείο Ευρωπαϊκών Συνόρων.

Ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία της διετίας που δείχνουν ότι σε περιπτώσεις ανθρωποκτονιών και ληστείων η συμμετοχή αλλοδαπών ξεπερνά το 51% (έναντι 49% των Ελλήνων).

«Είναι απίστευτα μεγάλος ο αριθμός των αλλοδαπών που μετέχει στο σοβαρό έγκλημα», είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι πλέον αμφισβητείται ο ιδιωτικός χώρος του Έλληνα, το σπίτι και το γραφείο του.  

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από