Μπορεί να μην έχει την αίγλη της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη ή το Μιλάνο, παρ’ όλα αυτά στην αντίστοιχη διοργάνωση του Βερολίνου ξεβάφει το αντισυμβατικό, εναλλακτικό και ολίγον underground χρώμα της γερμανικής πρωτεύουσας. Στην προκειμένη περίπτωση γίνεται κυριολεκτικά underground, αφού οι γερμανοί σχεδιαστές προσπαθούν να αναπληρώσουν την έλλειψη κύρους σε σχέση με τις άλλες μητροπόλεις του στυλ, επενδύοντας σε φαντασία και δημιουργικότητα… κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Δεκαεπτά νέοι σχεδιαστές παρουσίασαν τις στυλιστικές προτάσεις τους μέσα σε βαγόνια του βερολινέζικου υπόγειου (U-Bahn) σε μία διαδρομή 45 λεπτών. Και ενώ σε επιδείξεις στις άλλες μεγάλες πρωτεύουσες οι προσκλήσεις διατίθενται αυστηρά και με πρωτόκολλο στα μέλη του μικρόκοσμου της μόδας, εδώ η διάθεση των εισιτηρίων γινόταν μέσω Διαδικτύου προς άπαντες. Βέβαια, τα απλά εισιτήρια, που ήταν μόνο 150, εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού, ενώ τα VIP προς 75 ευρώ έδιναν δικαίωμα εισόδου και στο πάρτι που έγινε μετά σε κλαμπ του Βερολίνου.

Τα εξτρίμ ρούχα ύφους κυρίως ροκ, γκόθικ και πανκ επέβαλαν την απαγόρευση εισόδου στον συγκεκριμένο συρμό ατόμων κάτω των 18 ετών. Οχι βέβαια ότι αυτοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν πολύ μεγαλύτεροι…