ΜΟΛΙΣ… 1.000 ευρώ επίδομα θα λάμβαναν οι 1.300 υπάλληλοι της Βουλής για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου! Τη σχετική έγκριση έδωσε ο Βύρων Πολύδωρας (πρόεδρος της προηγούμενης Βουλής). Σημειώνω ότι, σύμφωνα με το θεσμοθετηθέν (επί των ημερών της Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη) επίδομα, έπρεπε να λάβουν 4.000 ευρώ, δηλαδή 2.000 ευρώ ανά εκλογική αναμέτρηση. Στο όνομα της λογικής, θυμίζω ότι η Βουλή έμεινε ανοικτή μόλις δύο μέρες μετά τις 6 Μαΐου. Αρα, μιλάμε για επίδομα καθισιού.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ έκανε έξαλλο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος μαθαίνω ότι χθες το βράδυ είπε κάτι σε στυλ «δεν ξέρω τι μου λέτε, εγώ θα φροντίσω να μη δοθούν τα χρήματα». Αμεση ήταν και η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επικοινώνησε με τον Μεϊμαράκη και έδωσε εντολή να μη χορηγηθεί το επίδομα, καθώς θα αποτελούσε πρόκληση για τους πολίτες εν καιρώ αιματηρής λιτότητας.

ΕΡΧΟΜΑΙ στα βουλευτικά αυτοκίνητα, επειδή μέχρι χθες συνολικά 23 βουλευτές είχαν κάνει αίτηση για να αποποιηθούν το συγκεκριμένο δικαίωμα. Οι 11 είναι νέοι βουλευτές (σε σύνολο 146 νεοεκλεγέντων). Ανάμεσα σε αυτούς που είπαν «όχι» είναι οι Βύρων Πολύδωρας, Προκόπης Παυλόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανδρέας Ψυχάρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Βασίλης Κικίλιας, Φωτεινή Αραμπατζή και Παύλος Σιούφας.

ΤΟ ΘΕΜΑ έσπευσε να εκμεταλλευθεί η Χρυσή Αυγή. Οι 18 βουλευτές της δήλωσαν ότι θα πάρουν τα αυτοκίνητα και θα τα παραχωρήσουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό είναι παράνομο, αφού τα αυτοκίνητα είναι ασφαλισμένα στα ονόματα των βουλευτών.

ΠΑΝΤΩΣ, μειώνονται σε μεγάλο βαθμό ο κυβισμός των αυτοκινήτων και τα αντίστοιχα μισθώματα. Εξηγούμαι: από τα 3.600 κυβικά που δικαιούνταν όλοι, τώρα οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται μέχρι 1.400, ενώ οι συνάδελφοί τους της περιφέρειας μέχρι 1.800. Το ανώτατο επιτρεπόμενο μηνιαίο μίσθωμα που θα πληρώνει η Βουλή για την πρώτη κατηγορία είναι 750 ευρώ (από 1.500), ενώ για τη δεύτερη 1.200 ευρώ.