Ποδήλατο σημαίνει οικονομία. Οχι απλώς διότι όποιος το χρησιμοποιεί δεν πληρώνει εισιτήρια ή καύσιμα και δεν χρεώνεται για τη θέση στάθμευσης, αλλά έχει και έκπτωση στις εικαστικές του βόλτες. Απόδειξη η πρωτοβουλία του Μουσείου Ηρακλειδών στην καρδιά του Θησείου. Προσκαλεί τους φίλους της τέχνης αλλά και των μαθηματικών – καθώς στους δύο ορόφους του πέτρινου κτιρίου του φιλοξενεί έργα του γάλλου ηγέτη της οπ αρτ Βίκτορος Βαζαρελί και του γραφίστα που έκανε τέχνη με μαθηματικούς όρους Μάουριτς Κορνέλις Εσερ – να επισκεφθούν το μουσείο με το ποδήλατό τους και εισιτήριο μόλις 2,5 ευρώ, ενώ η κανονική τιμή είναι στα 6 ευρώ και 4 ευρώ το μειωμένο.

Με χώρο στάθμευσης για τα ποδήλατα είτε στον εσωτερικό – και άρα ασφαλή – κήπο του μουσείου είτε στην μπάρα που βρίσκεται στην είσοδό του, οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν τα έργα (την παρουσίαση των οποίων έχουν επιμεληθεί οι μαθηματικοί Απόστολος Παπανικολάου και Αρης Μαυρομμάτης) και να απολαύσουν οπτικές απάτες, έντονα χρώματα και γέφυρες ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη από δυο δημιουργούς που επηρέασαν καταλυτικά την τέχνη του 20ού αι.

Εκτός από το μειωμένο εισιτήριο, για τους ποδηλάτες θα υπάρχουν επίσης ειδικές προσφορές στο πωλητήριο και 20% έκπτωση σε γειτονικό καφέ. Ολα αυτά έως τις 29 Ιουλίου καθώς τον Αύγουστο το μουσείο θα παραμείνει κλειστό.

Moυσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, τηλ. 210-3461.981. Παρασκευή: 13:00-21:00, Σαββατοκύριακο: 11:00-19:00.