Δέκα λεπτά από το πήξιμο και τη φασαρία στο Γκάζι, το Τρένο στο Ρουφ απευθύνεται στους περιπατητές της νύχτας που θέλουν να βγουν, να δουν, να πιουν – αλλά να μην στριμωχτούν. Η ατμόσφαιρα της αποβάθρας του σιδηροδρομικού σταθμού και τα φωτισμένα βαγόνια που εδώ και μια 15ετία τραβούν τους θεατρόφιλους διά χειρός της σκηνοθέτιδας Τατιάνας Λύγαρη γίνονται και στέκι καλοκαιρινό με λάιβ, χάπενινγκ, χορευτικά, εκθέσεις, dj σετ κ.ά.

Το σημείο ιδανικό. Απλα, δροσιά, πικροδάφνες και πλάι στα φωτισμένα βαγόνια τα τραπεζάκια έξω, εν είδει παλιού αναψυκτηρίου της Αθήνας του ’20. Παλιά σταματημένα βαγόνια (ανάμεσά τους κι ένα αυθεντικό βαγόνι από το Οριαν Εξπρές), φεγγάρι και τζαζ μουσική.

«Ηθελα» έλεγε χτες η Τατιάνα Λύγαρη «να έρχεται κανείς να πιει ένα ποτό και να τσιμπήσει κάτι χωρίς να ξέρει τι ακριβώς θα δει. Ομως όλοι με ρωτούσαν τι θα έχει τις επόμενες μέρες κι έτσι γίναμε πιο συστηματικοί». Τις Τετάρτες θα στήνεται μια μεγάλη οθόνη και ο κόσμος θα βλέπει ταινίες και video art (σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), ο εσωτερικός χώρος των βαγονιών προσφέρεται σαν εκθεσιακός χώρος (τώρα 30 εικαστικοί συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση «Αποσκευές»), ενώ τις υπόλοιπες μέρες (εκτός από Κυριακή) το πρόγραμμα έχει τραγούδια από τον κινηματογράφο, λάτιν ατμόσφαιρα, καμπαρέ, τζαζ, μεσογειακές μουσικές από νέα ή παλιότερα ελληνικά γκρουπ.

Την Τρίτη η βραδιά ξεκίνησε γύρω στις 10 με τους Vice Versa (Αλκηστη Ραυτοπούλου, Φώτης Μυλωνάs, Σωκράτης Γιανάρης) σε δικά τους οργανικά κομμάτια με άρωμα ευρωπαϊκής τζαζ, συνεχίστηκε με την Αθηνά Ρούτση (φωνή) και τον Γιώργο Παλαμιώτη (μπάσο) με διασκευές Bjork κι έκλεισε με την Αθηνά Ρούτση σε τραγούδια Χατζιδάκι.