Σε συμφωνία επέκτασης για 20 χρόνια της συμφωνίας χρήσης από τον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat της γεωστατικής τροχιάς των 39 μοιρών ανατολικά προχώρησαν χτες η Κυπριακή Δημοκρατία και η εταιρεία Hellas Sat Consortium Ltd, θυγατρική του ΟΤΕ.
Με τη συμφωνία αυτή, η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία Hellas Sat να χρησιμοποιεί την τροχιακή θέση των 39 μοιρών ανατολικά και πέραν του 2021 (έως το 2041), παρέχοντας τη δυνατότητα να επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες με επιπλέον δορυφορικές υπηρεσίες μέσω της ενεργοποίησης πρόσθετου φάσματος εκπομπής που έχει καταχωρήσει η Κύπρος στη Διεθνή Ενωση Τηλεπικοινωνιών.
Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων της Κύπρου Ευθύμιος Φλουρέντζου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, η οποία «θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και στις δυο πλευρές για τα 20 επιπλέον χρόνια που ανανεώθηκε η σύμβαση». Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς τόνισε ότι με τη συμφωνία«διασφαλίζονται οι μελλοντικές επενδύσεις και η ανάπτυξη της Hellas Sat» που σήμερα δραστηριοποιείται σε 30 χώρες παρέχοντας υψηλού επιπέδου δορυφορικές υπηρεσίες σε πάνω από 80 πελάτες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από