Αγαπητή Φοίβη,

Ξεφυλλίζοντας ένα παλιό φύλλο του «Ορθόδοξου Τύπου», της «Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως», με κυρίευσαν πάλι τα κακά πνεύματα που βασανίζουν τη χώρα. Ανάμεσα στα πολλά ευτράπελα που γράφονται κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου, περί συνωμοσίας του εις βάρος της χώρας, ως μέλους διαφόρων διαβολικών οργανώσεων, διαβάζω και τη δικαίωσή του.

Γράφει λοιπόν η ως άνω εφημερίδα ότι, λίγο-πολύ, ο κ. Παπανδρέου είναι αθώος, αφού έχει τη δυσμένεια της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ. Και σχετικά με την παραίτησή του, ότι «αι ταυτόχρονοι παραιτήσεις των πρωθυπουργών Ελλάδος και Ιταλίας και ο διορισμός νέων πρωθυπουργών εις τας χώρας αυτάς, οι οποίοι είναι ενεργά μέλη της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ κ.λπ., κ.λπ.».

Δεν νομίζετε, αγαπητή Φοίβη, ότι οι άγιοι θεολόγοι και ιερείς χρειάζονται λίγη ταπεινότητα στη φαντασία τους;

Φιλικά, Χρίστος Τσαχπίνης-Καβαλιώτης, Γερμανία

Σωστά, αγαπητέ Χρίστο, θα έπρεπε ίσως οι ιεράρχες και οι ιερουργούντες εντύπως να επεκτείνουν τη φαντασία τους από τον στενό ορίζοντα της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ ώς τη Λέσχη Φίλων του Ποδηλάτου (που δεν τα σηκώνει αστεία ατυχήματα με τις αλυσίδες και τις σέλες) για να είναι πιο… μέσα στα πράγματα – ίσως και πιο ταπεινοί.